Sáfrányos panna cotta

Régóta kerestem jó panna cotta receptet, de ezidáig nem jártam sikerrel. Újra nekiugrottam és Dolce Vita alapreceptjét használtam, tökéletes! Egyedüli módosításom az ízesítésben volt, kedvenc fűszeremmel, sáfránnyal. Hmmmmmmmm...


Hozzávalók:

400 ml legalább 30%-os zsírtartalmú tejszín
200 ml 3,5%-os zsírtartalmú tej (nem UHT, nálam Cserpes)
50 g cukor
egy rúd vanília
egy csipet sáfrány
3-3,5 lap zselatin

A tejet a kikapart vaníliamagokkal, a héjjal, a sáfránnyal és a cukorral kevergetés mellett forraljuk fel. Forraljuk kicsit, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel újra, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a zselatinlapokat (nem szükséges előre beáztatni), jól keverjük el benne, hogy feloldódjon. Hagyjuk kicsit hűlni, töltsük poharakba vagy formákba, tegyük néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Fogyasztás előtt kb. 10 másodpercre állítsuk meleg vízbe a formát, majd fordítsuk egy tányérra az édességet.

Hibák, amiket elkövettem: nem olvastam elég alaposan a leírást és kb. 4-5 percre tettem meleg vízbe a poharat, így kicsit túlságosan felmelegedett, láthatóan szétfolyt egy része, de őszintén, itthon kit zavar?! :-) A másik, hogy csak fél adagot készítettem, nem szabad... Főleg, ha a gyerek is odáig van érte. Drága Barnus szabályosan hisztirohamot kapott, mikor elfogyott az ő adagja, elkezdett csapkodni, mindent szétdobált... Ilyennek még soha nem láttam kaja miatt. Szóval veszélyes függőséget okoz!

Megjegyzések

  1. Teljesen egyetértek, panna cottából tilos fél adagot készíteni. :DDD
    Ritkán használok sáfrányt, édességben még egyáltalán nem, de megkóstolnám vele. :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett:) Sáfrányt én ritkán veszek, mert itt tényleg aranyáron van. Szegény Barnus,látom magam előtt, ahogy hisztizik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos itt is, de erre nem tudok nemet mondani. :-) Úgyis pici kell belőle. Nagyon komoly vérengzésbe kezdett, repültek a játékok...

      Törlés
  3. Így is nagyon szép. Én sem mertem eddig Panna cottát készíteni, de csak belevágok:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések