Gesztenyés tiramisu pohárban

Az egyik kedvenc recept a blogon a poharas tiramisu. Tagadhatatlanul nagy kedvenc, hiszen pikk-pakk elkészül, a pohárban látványosan lehet tálalni is egy habzsák segítségével, és persze a legfontosabb tulajdonsága, hogy tényleg nagyon finom.

Ezúttal gesztenyés verzióban készült. Igen-igen, így már nem az igazi, de szerintem sokkal finomabb. A gesztenye és a kávés piskóta isteni együtt, az a kevés kakaó a tetején meg megadja azt a pici kesernyés pluszt, ami hiányzik.

Fontos, hogy mindig jó minőségű gesztenyepürét használjunk. Sajnos rengeteg vackot lehet kapni, amiben az igazi gesztenyeíz már nyomokban sincs benne. Én leggyakrabban maronit használok, ebben még soha nem csalódtam.


A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon! Cuki fa evőeszközöket pedig az Eztettem boltban találtok.

A recept megjelent a márciusi Kifőztükben is.

Hozzávalók 4 adaghoz:

200 g maroni fehérarany gesztenyepüré
100 g mascarpone
200 ml hideg tejszín
2 evőkanál porcukor
40 g kör alakú babapiskóta
150 ml kávé
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor


A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét és a felengedett gesztenyepürét simára keverjük. A krémhez adjuk a felvert tejszín felét, robotgéppel gyorsan belekeverjük. A maradék tejszínhabot óvatos mozdulatokkal beleforgatva adjuk hozzá.

Előkészítünk négy poharat, a krémet habzsákba töltjük, és minden pohárba nyomunk belőle egy réteget. A babapiskóta korongokat megmártjuk a kávéban, befedjük velük a krémet, ezt addig ismételjük, amíg a poharak megtelnek. Végül megszórjuk kevés kakaóporral, tálalásig hűtőbe tesszük.

Megjegyzések

  1. Csodaszépek! Én mindig házi gesztenyepürét kunyerálok - egy ismerősünk maga készíti :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések