Epres-pezsgős bonbon
Elmúlt a Karácsony, szépen lassan lavírozunk a tavasz felé. Nekem ennyi épp elég is volt a télből, jöhetnének a friss gyümölcsök, zöldségek, rügyező fák, csiripelő madarak, csiklandozó napsugarak. Addig is érjük be ezzel a kis aprósággal. Eper, pezsgő, csokoládé, na jó, a romantika jöhet télen is. :-)
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 ml pezsgő
175 g fehér csokoládé
liofilizált eper
A tejszínt forraljuk fel a pezsgő felével, öntsük a fehér csokoládéra és keverjük simára, közben pedig adagoljuk hozzá a pezsgő másik felét is. Egy órára tegyük a hűtőbe.
Temperáljuk a csokoládét és készítsük el a bonbonhüvelyeket. Minden mélyedésbe szórjunk egy kis liofilizált epret, nyomózsákból porciózzuk rá a pezsgős ganache-t, figyeljünk, hogy maradjon hely a lezárásnak. Pihentessük legalább fél órát a hűtőben, majd újratemperált csokoládéval zárjuk le. 30-40 perc hűtés után szépen ki lehet őket potyogtatni a formából.
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 ml pezsgő
175 g fehér csokoládé
liofilizált eper
A tejszínt forraljuk fel a pezsgő felével, öntsük a fehér csokoládéra és keverjük simára, közben pedig adagoljuk hozzá a pezsgő másik felét is. Egy órára tegyük a hűtőbe.
Temperáljuk a csokoládét és készítsük el a bonbonhüvelyeket. Minden mélyedésbe szórjunk egy kis liofilizált epret, nyomózsákból porciózzuk rá a pezsgős ganache-t, figyeljünk, hogy maradjon hely a lezárásnak. Pihentessük legalább fél órát a hűtőben, majd újratemperált csokoládéval zárjuk le. 30-40 perc hűtés után szépen ki lehet őket potyogtatni a formából.
De fincsi! Nekem hiányzott idén az igazi havas tél, itt egy deka hó nem esett :(
VálaszTörlésMég nem is volt tél. Egyezzünk ki abban, hogy legyen még két két hideg, persze hóval, aztán jöhet a tavasz:-)
VálaszTörlésA bonbon bármikor jöhet, csodálatos!
Nagyon szépek és gusztusosak a bonbonok nálad, mindig megcsodálom a legújabb szépségeket!
VálaszTörlésMa pedig még újságban is láttam/olvastam őket - GRATULÁLOK! :)))
Ez kínzás! Ennyi szépség! ...meg finomság! :-)
VálaszTörlésTejszínhab, nálunk tegnap esett másodszor, majd délután kárpótlásul szikrázó napsütést kaptunk, na így én is elviselem a telet. :-)
VálaszTörlésGerdi, lehet, lehet, csak felétek! :-) Köszi! :-)
Gabi, de drága vagy! Elfelejtettem, pontosan melyik nap jelenik meg, én még nem láttam, majd küldenek postán. :-) Én meg a tortáidat csodálom, az az arany is... :-)
M@rti, ha vigasztal, egy szem sincs itthon. :-)
Fantáziád határtalan:)Csodásan néz ki a bonbonod, az eper is olyan szép. A pezsgő kiemeli az eper ízét:)
VálaszTörléshujj!
VálaszTörlésGyönyörűek! A fotóid is. :)
VálaszTörlésSzép és finom is ! Imádom az epret is!
VálaszTörlésA romantika, az mindig jöhet, télen-nyáron :-)
VálaszTörlésNekem is hiányzik a hó és nagyon-nagyon reménykedek benne, hogy lesz itt még egy kis tél :) A bonbonodra meg csak annyit tudok írni, hogy nyámi :D
VálaszTörlésTrollanyu, ez a lio eper fantasztikus, annyira intenzív az íze.
VálaszTörlésChriesi, ugye?! :-)
Petra, köszönöm, nagyon aranyos vagy!
Wanna, én is, alig várom, hogy legyen. Mindig kilószámra veszem.
Levendulalány, csak egy a gond, Férj sem a bonbont, sem a pezsgőt nem szereti. :-(
Panna, köszönöm! :-) Azért jól esett ez a mai napfürdő, de holnap jöhet hó is.