Részeges barackos-marcipános bonbon

Az új évet is kezdjük némi alkoholizálással. :-) Körtével már készült ITT. Ezúttal egy aszalt sárgabarackos verzió került terítékre, nekem ez kicsit jobban ízlik, nincsenek benne a kis körteszemcsék.


Hozzávalók:

250 g 70%-os Callebaut étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

néhány szem aszalt sárgabarack
2-3 cl barackpálinka (ágyas Zsindelyes)
50 g marcipán

A felaprított barackot beáztattam néhány órára a pálinkába, hogy jó részegre szívja magát. A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, kicsit hűtöttem. A barackdarabkákat kiporcióztam a kis mélyedésekbe, rányomkodtam a marcipánt, lezártam a bonbonokat, 30 perc hűtés. Kipotyogtattam a bonbonokat a formából.

A képen látható darabot szépen szétzúztam a formával, hoppá... :-)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések