Részeges barackos-marcipános bonbon
Az új évet is kezdjük némi alkoholizálással. :-) Körtével már készült ITT. Ezúttal egy aszalt sárgabarackos verzió került terítékre, nekem ez kicsit jobban ízlik, nincsenek benne a kis körteszemcsék.
Hozzávalók:
250 g 70%-os Callebaut étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
néhány szem aszalt sárgabarack
2-3 cl barackpálinka (ágyas Zsindelyes)
50 g marcipán
A felaprított barackot beáztattam néhány órára a pálinkába, hogy jó részegre szívja magát. A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, kicsit hűtöttem. A barackdarabkákat kiporcióztam a kis mélyedésekbe, rányomkodtam a marcipánt, lezártam a bonbonokat, 30 perc hűtés. Kipotyogtattam a bonbonokat a formából.
A képen látható darabot szépen szétzúztam a formával, hoppá... :-)
Hozzávalók:
250 g 70%-os Callebaut étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
néhány szem aszalt sárgabarack
2-3 cl barackpálinka (ágyas Zsindelyes)
50 g marcipán
A felaprított barackot beáztattam néhány órára a pálinkába, hogy jó részegre szívja magát. A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, kicsit hűtöttem. A barackdarabkákat kiporcióztam a kis mélyedésekbe, rányomkodtam a marcipánt, lezártam a bonbonokat, 30 perc hűtés. Kipotyogtattam a bonbonokat a formából.
A képen látható darabot szépen szétzúztam a formával, hoppá... :-)
Nagyon guszták lettek,biztos finomak is:))
VálaszTörlésGyönyörűséges!! B.Ú.É.K!! :)
VálaszTörlésJuj de szépek! Boldog új évet!
VálaszTörlésKöszönöm Nektek, nagyon aranyosak vagytok! :-)
VálaszTörlés