Epres-rózsalikőrös bonbon
A liofilizált eper az egyik legfantasztikusabb alapanyag. Magában is szeretek elrágcsálni néha egy-egy szeletkét, de csokoládéval különösen finom. Volt már pezsgővel, íme egy rózsalikőrös verzió:
Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
150 g fehér csokoládé
3 cl rózsalikőr
egy csipet fahéj
liofilizált eperszeletek
A tejszínt forraljuk fel a fahéjjal. Öntsük a felkockázott fehér csokoládéra, keverjük simára, közben adagoljuk hozzá a rózsalikőrt, tegyük hűtőbe, hogy sűrűsödjön. Közben temperáljuk a kakaóvajjal az étcsokoládét és készítsük el a bonbonhüvelyeket. Minden mélyedésbe szórjunk néhány darabka epret, nyomózsákból porciózzuk ki a rózsalikőrös krémet, tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Fél óra hűtés után zárjuk le a bonbonokat az újratemperált csokoládéval. 30-40 percre helyezzük vissza a formát a hűtőbe, majd fordítsuk ki belőle a kész bonbonokat. Ha van kandírozott rózsaszirmunk, tehetünk rá díszítésnek vagy még a belsejébe az eper mellé. Én ezt jól elfelejtettem. :-(
Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
150 g fehér csokoládé
3 cl rózsalikőr
egy csipet fahéj
liofilizált eperszeletek
A tejszínt forraljuk fel a fahéjjal. Öntsük a felkockázott fehér csokoládéra, keverjük simára, közben adagoljuk hozzá a rózsalikőrt, tegyük hűtőbe, hogy sűrűsödjön. Közben temperáljuk a kakaóvajjal az étcsokoládét és készítsük el a bonbonhüvelyeket. Minden mélyedésbe szórjunk néhány darabka epret, nyomózsákból porciózzuk ki a rózsalikőrös krémet, tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Fél óra hűtés után zárjuk le a bonbonokat az újratemperált csokoládéval. 30-40 percre helyezzük vissza a formát a hűtőbe, majd fordítsuk ki belőle a kész bonbonokat. Ha van kandírozott rózsaszirmunk, tehetünk rá díszítésnek vagy még a belsejébe az eper mellé. Én ezt jól elfelejtettem. :-(
Már megint kínzol bennünket! :-)
VálaszTörlésFincsi lehet! Én is szeretem a lios epret, de ahhoz egy kicsit drágácska, hogy úgy magában csipegessem el. :)
VálaszTörlésSzépséges lett nagyon! Odavagyok ezért a formádért (is) :)
VálaszTörlésMicsoda ízek! Akkor gondolom a következő bonbon kandírozott rózsaszirmos lesz, esetleg eperlikőrrel:-)
VálaszTörlésBiztos nagyon fincsi lehet ez a liofilizált eper, szívesen elrágcsálnék egy szeletet belőle, mert még sosem ettem:) Meg ebből a bonbonból is bekapnék egyet legalább, nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésJajj, de guszta! :)
VálaszTörlésHűha! Megint valami szuper finomság. Nagyon klasszak az ízek és a látvány is. :)
VálaszTörlésM@rti, nem szándékos. :-)
VálaszTörlésPixie, azért néha egy-egy szeletkét megérdemlünk. .-)
Adél, már én is kezdem megszeretni, azért az elején még nem rajongtam érte.
Gerdi, nem is rossz ötlet. :-)
Trollanyu, nagyon jó az eper, száraz, roppanós, de nagyon intenzív ízű és teljesen természetes!
Tejszínhab, köszi! :-)
Petra, köszönöm, aranyos vagy! :-)
Nem ér ez a fotó, túl guszta ;)
VálaszTörlés