Epres-rózsalikőrös bonbon

A liofilizált eper az egyik legfantasztikusabb alapanyag. Magában is szeretek elrágcsálni néha egy-egy szeletkét, de csokoládéval különösen finom. Volt már pezsgővel, íme egy rózsalikőrös verzió:


Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

50 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
150 g fehér csokoládé
3 cl rózsalikőr
egy csipet fahéj
liofilizált eperszeletek

A tejszínt forraljuk fel a fahéjjal. Öntsük a felkockázott fehér csokoládéra, keverjük simára, közben adagoljuk hozzá a rózsalikőrt, tegyük hűtőbe, hogy sűrűsödjön. Közben temperáljuk a kakaóvajjal az étcsokoládét és készítsük el a bonbonhüvelyeket. Minden mélyedésbe szórjunk néhány darabka epret, nyomózsákból porciózzuk ki a rózsalikőrös krémet, tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Fél óra hűtés után zárjuk le a bonbonokat az újratemperált csokoládéval. 30-40 percre helyezzük vissza a formát a hűtőbe, majd fordítsuk ki belőle a kész bonbonokat. Ha van kandírozott rózsaszirmunk, tehetünk rá díszítésnek vagy még a belsejébe az eper mellé. Én ezt jól elfelejtettem. :-(

Megjegyzések

  1. Már megint kínzol bennünket! :-)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet! Én is szeretem a lios epret, de ahhoz egy kicsit drágácska, hogy úgy magában csipegessem el. :)

    VálaszTörlés
  3. Szépséges lett nagyon! Odavagyok ezért a formádért (is) :)

    VálaszTörlés
  4. Micsoda ízek! Akkor gondolom a következő bonbon kandírozott rózsaszirmos lesz, esetleg eperlikőrrel:-)

    VálaszTörlés
  5. Biztos nagyon fincsi lehet ez a liofilizált eper, szívesen elrágcsálnék egy szeletet belőle, mert még sosem ettem:) Meg ebből a bonbonból is bekapnék egyet legalább, nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  6. Hűha! Megint valami szuper finomság. Nagyon klasszak az ízek és a látvány is. :)

    VálaszTörlés
  7. M@rti, nem szándékos. :-)

    Pixie, azért néha egy-egy szeletkét megérdemlünk. .-)

    Adél, már én is kezdem megszeretni, azért az elején még nem rajongtam érte.

    Gerdi, nem is rossz ötlet. :-)

    Trollanyu, nagyon jó az eper, száraz, roppanós, de nagyon intenzív ízű és teljesen természetes!

    Tejszínhab, köszi! :-)

    Petra, köszönöm, aranyos vagy! :-)

    VálaszTörlés
  8. Nem ér ez a fotó, túl guszta ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések