Gesztenyés-kávés torta
A külső már ismerős lehet. Az egyetlen különlegessége a középen ülő néhány kandírozott orgona, amit azért szeretek nagyon, mert gyönyörű a formája és úgy csillog, mint valami kis ékszer. Most inkább a belsőre helyezném a hangsúlyt. Nem is gondoltam volna, hogy a gesztenye és a kávé ilyen jól mennek egymáshoz. Nagyon jók együtt, a kávé visszafogja a gesztenyemassza édességét.
Először is sütöttem két tojásból kakaós piskótát 18 cm-es formában. (Recept ITT, a lisztből 25 g-ot helyettesítsünk kakaóval és 3 tk. instant kávéval.)
Hozzávalók krémhez:
250 g gesztenyemassza
250 g mascarpone sajt
egy kis kimaradt massza a kávés trüffelgolyóból
200 ml tejszín
A gesztenyét, a mascarponét és a trüffel masszát összekevertem, 200 ml felvert tejszínnel lazítottam. A három részre vágott piskótába töltöttem. A burkolatot eredetileg halvány rózsaszínre szerettem volna készíteni, szemmel láthatóan nem igazán jött össze. :-)
Először is sütöttem két tojásból kakaós piskótát 18 cm-es formában. (Recept ITT, a lisztből 25 g-ot helyettesítsünk kakaóval és 3 tk. instant kávéval.)
Hozzávalók krémhez:
250 g gesztenyemassza
250 g mascarpone sajt
egy kis kimaradt massza a kávés trüffelgolyóból
200 ml tejszín
A gesztenyét, a mascarponét és a trüffel masszát összekevertem, 200 ml felvert tejszínnel lazítottam. A három részre vágott piskótába töltöttem. A burkolatot eredetileg halvány rózsaszínre szerettem volna készíteni, szemmel láthatóan nem igazán jött össze. :-)
Nagyon szèp lett! Elindult a Tavaszvâràs a blogokon?;)
VálaszTörlésNagyon szép ! A torta színe is nagyon tetszik, és finom lehet !
VálaszTörlésNagyon jó lett:) Szerintem ez a rózsaszín egy árnyalata.A krém meg isteni lehet benne:)
VálaszTörlésNekem a színe is tetszik, a krém pedig csoda finom lehet!
VálaszTörlésVivi, köszönöm! :-) Hááát, nem tudom, most betett az idő... :-(
VálaszTörlésÉva, aranyos vagy, nagyon köszönöm! :-)
Trollanyu, persze, bár inkább lilás, nem szörnyű, csak a fejemben szép halvány színe volt.
Wanna, köszönöm :-), tényleg az! :-)