Metélőhagymás-juhtúrós pogácsa

Hű, de rég volt már pogácsa! Azért most is csak a szokásos túrós pogácsa készült feldobva némi metélőhagymával és juhtúróval.


Hozzávalók:

500 g vaj
200 g juhtúró
250 g tehéntúró
500 g finomliszt
metélőhagyma ízlés szerint
1/2-1 ek. só (óvatosan, mert a juhtúró elég sós)
1 tojás
30 g pecorino sajt

A vajat megolvasztjuk, összegyúrjuk a túróval, a sóval, a liszttel és a metélőhagymával. Néhány órára tegyük be a hűtőbe. A tésztát gyúrjuk át, lisztezett felületen nyújtsuk 1,5-2 cm vastagságúra, szaggassuk ki a pogácsákat. Helyezzük át őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kenjük meg tojással és szórjuk meg reszelt pecorino sajttal. 175 fokos sütőben (légkeveréssel) 25 perc alatt süssük őket pirosra.

Megjegyzések

  1. Mekkora idozites, pont mostanaban akarok valami hasonlo pogit sütni, de most mär akkor ezt fogom :D

    VálaszTörlés
  2. Ez is jó ropogós lehet! Nagyon kis helyesek, kedvem támadt újra pogácsát sütni:-)

    VálaszTörlés
  3. Bizony nálam is rég volt pogácsa, a héten már ábrándoztam is róla, de csak odáig jutottam, hogy előkerestem egy receptes könyvet :)

    VálaszTörlés
  4. Szépek:) Nálunk is rég volt, holnapra úgyis babgulyást tervezek, ahhoz pont jó lesz:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták lettek!

    VálaszTörlés
  6. De örülök, hogy tetszik Nektek, remélem, elkészítitek, csak vigyázzatok, én kicsit elsóztam. Aki szerelmes... :-)

    VálaszTörlés
  7. Imádom az ilyen pogácsákat, meg fogom csinálni, köszönöm... Viszont nem írnád meg a datolyaszilvás desszertet is? :-D

    VálaszTörlés
  8. Nálunk is régen volt pogácsa. Nagyon köszönjuk a receptet!

    VálaszTörlés
  9. Levendulalány, de jó, hogy tetszik Neked is! :-) Hamarosan, csak meg kell írnom a receptet! :-)

    WineDineDivas, örülök, ha elkészítitek! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések