Fehér csokoládés trüffeltorta minden földi jóval
Megint sikerült három tortát összezsúfolni egy napra,így kértem, hogy ezt legalább ne kelljen burkolni. Őőőőőőő, csak egy probléma van, hogy nem szoktam nem burkolt tortákat készíteni, így fogalmam sem volt, hogyan tovább. Mivel a habzsákkal nem vagyunk jóban, ki is zártam gyorsan, hogy valami cukrászdás szép díszítést készítsek. Jöhet a B terv, teljesen telepakolni. Végül annyi réteg került rá, hogy már nem is nagyon látszott, mi van alul.
Hozzávalók a krémhez:
600 ml állati, legalább 30%-os zsírtartalmú tejszín
600 g fehér csokoládé
1 ek. vanília-kivonat
A tejszínt forraljuk fel a vanília-kivonattal, vegyük le a tűzről, szórjuk bele a felkockázott csokoládét, keverjük simára. Legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd nagyon óvatosan verjük fel. Ha már van tartása a krémnek, ne keverjük tovább, mert kicsapódik a tejszín.
A piskóta nagyjából 25x25 cm volt, sima sárga piskóta. 6 tojásból készítettem, majd a széleket levágtam.
A krém betöltésénél figyeltem, hogy maradjon annyi, hogy kívülről is meg tudjam kenni a tortát. A tetejére olvasztott étcsokit folyattam kacskaringósan, lio málnát és epret morzsoltam el rajta, de került rá feketeribizli is, dió, mandula, kandírozott citromhéj, narancshéj, vörösáfonya, fehér csoki forgács.
Hozzávalók a krémhez:
600 ml állati, legalább 30%-os zsírtartalmú tejszín
600 g fehér csokoládé
1 ek. vanília-kivonat
A tejszínt forraljuk fel a vanília-kivonattal, vegyük le a tűzről, szórjuk bele a felkockázott csokoládét, keverjük simára. Legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd nagyon óvatosan verjük fel. Ha már van tartása a krémnek, ne keverjük tovább, mert kicsapódik a tejszín.
A piskóta nagyjából 25x25 cm volt, sima sárga piskóta. 6 tojásból készítettem, majd a széleket levágtam.
A krém betöltésénél figyeltem, hogy maradjon annyi, hogy kívülről is meg tudjam kenni a tortát. A tetejére olvasztott étcsokit folyattam kacskaringósan, lio málnát és epret morzsoltam el rajta, de került rá feketeribizli is, dió, mandula, kandírozott citromhéj, narancshéj, vörösáfonya, fehér csoki forgács.
Nagyon finom látványos tortát készítettél , guszta !
VálaszTörlésNagyon látványos! Ezen aztán van mindenféle földi jó!
VálaszTörlésNagyon szép lett! Nézz be hozzám, meglepetésem van a számodra! :)
VálaszTörlésEbből én is kérnék egy szelettel:)
VálaszTörlésVisszajöttem! Hozzám is ugorj be, így legalább egy bejegyzéssel letudod Flóráéval együtt. :-)
VálaszTörlésGyönyörű lett! A habzsákkal kapcsolatban segíthetek, ha egyszer lesz időnk találkozni. :)
VálaszTörlésEz is valami fntasztikus:) A fehércsokis trüffelkrém már levett a lábamról, ez a sok finomság a tetején csak ráadás:)
VálaszTörlésNekem nagyon tetszik, olyan rusztikus! Az a krém benne pedig isteni finom lehet!! Én tényleg béna vagyok a habzsákkal, Te viszont profi, díszített tortákat gyártasz!!! :)
VálaszTörlésNagyon vidám hangulatú ez a torta, tetszik!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Nektek a kedves hozzászólásokat!
VálaszTörlésFlóra, M@rti, köszönöm a kis meglepiket! :-)
Petra, nagyon hálás lennék, plusz jó lenne már összejönni! :-)
Tényleg jól megpakoltad minden földi jóval :)
VálaszTörlésÉn nem vagyok oda az ilyen tortákért,de ebbe bizony beleharaptam volna.Nagyon nagyon guszta lett!!!
VálaszTörlésUgye, Panna? :-)
VálaszTörlésDesszertke, én is a tetejébe... :-)