Málnabomba bonbon
A facebookon már beharangoztam, hát most meg is mutatom. Tulajdonképpen semmi különös nincs benne, viszont eszméletlen intenzív málna íze lett, szóval mindenképp dobogós helyet kap a szívemben. A málnát és az étcsokoládét azt hiszem, egyébként is egymásnak teremtette a Jóisten, nem is kell elrontani semmi mással.
Hozzávalók (sajnos csak fél adaghoz):
125 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml tejszín (állati, legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 g 46%-os madagaszkári tejcsokoládé
3-4 tk. természetes málnaaroma (ajándékba kaptam, lelőhely: Culinaris)
néhány szem liofilizált málnaszem
A felforralt tejszínt a felkockázott tejcsokoládéra öntöm és simára keverem, közben hozzáadom a málnaaromát, lehűtöm. Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a forma felében a bonbonhüvelyeket, szilárdulásig hűtöm. Mindegyik mélyedésbe morzsolok egy kis liofolizált málnát, majd ráadagolom a málnás ganache-t, helyet hagyva a talpaknak. Fél órára hűtőbe teszem, majd az újratemperált csokoládéval lezárom. Újabb 45 perc hűtés után kipotyogtatom a kész bonbonokat a formából.
Nyugodtan duplázzuk meg az adagot és készítsük az egész formában, mert garantáltan elfogy majd!
Elvileg "megnemenném", mert nem szeretem a málnát, gyakorlatilag viszont "behabzsolnám", mert annyira guszta :)
VálaszTörlésTènyleg jòl nèz ki! A ròzsaszín csak dekoràciò? Először azt hittem az is màlnaízű és abbòl kèszült.
VálaszTörlésAdél, képzeld azt, hogy eper! :-)
VálaszTörlésVivi, köszi! :-) Sajnos csak dekoráció, elvileg bemázoltam rózsaszínre a tetejét, csak nem látszik. Ez a Valrhona, amiről meséltem. Tervben van, hogy kipróbálom végre a burok részeként, csak a hozzá illő belsőre vár. :-)
Egy ilyen bombát szívesen látnék a házamban, isteni lehet:) Még szerencse, hogy ilyen messze vagyok, még meglátogatnálak:)
VálaszTörlésHú, ez valami isteni finom lehet!
VálaszTörlésEzzel nyugodtam lehetne engem is bombázni :)
VálaszTörlésHuha, ez nagyon csodás! Igazán szép színpompás kis bonbon lett...:)
VálaszTörlésTrollanyu, azért szívesen látnálak egy kis kóstolóra. :-)
VálaszTörlésFlóra, nagyon durvaaa! :-)
Tejszínhab, ugye-ugye? :-)
Lilla, köszönöm! :-)
Szerintem is nagyszerű ízkombináció a málna és az étcsoki, ez csodás, mint a többi!
VálaszTörlésNagyon értesz a bombázáshoz:-)
VálaszTörlésWanna, ugye, hogy az egyik legjobb? :-)
VálaszTörlésGerdi, köszönöm! :-)