Málnás-lime-os bonbon
A csokoládétól keserű, a zöldcitromtól és a málnától savanykás, a fehér csokoládé viszont összehangolja az ízeket. Épp ideje volt egy csokoládés bejegyzésnek. :-)
Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
25 g lime zselé
100 g fehér csokoládé
szárított, kandírozott citromhéj
liofilizált málna
A tejszínt forraljuk össze a lime zselével, öntsük rá a felkockázott fehér csokoládéra és keverjük simára. Az étcsokoládét temperáljuk, készítsük el a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után morzsoljunk liofilizált málnát a mélyedésekre, szórjunk rá a szárított citromhéjból és nyomózsákból töltsük fel a zöldcitromos ganache-sal, ügyelve rá, hogy maradjon hely a lezáráshoz. 30 perc hűtés után zárjuk le a bonbont a a maradék újratemperált csokoládéval. Fél órára tegyük vissza hűteni, majd fordítsuk ki a kész bonbonokat a formából.
Hozzávalók:
250 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
25 g lime zselé
100 g fehér csokoládé
szárított, kandírozott citromhéj
liofilizált málna
A tejszínt forraljuk össze a lime zselével, öntsük rá a felkockázott fehér csokoládéra és keverjük simára. Az étcsokoládét temperáljuk, készítsük el a bonbonhüvelyeket. Rövid hűtés után morzsoljunk liofilizált málnát a mélyedésekre, szórjunk rá a szárított citromhéjból és nyomózsákból töltsük fel a zöldcitromos ganache-sal, ügyelve rá, hogy maradjon hely a lezáráshoz. 30 perc hűtés után zárjuk le a bonbont a a maradék újratemperált csokoládéval. Fél órára tegyük vissza hűteni, majd fordítsuk ki a kész bonbonokat a formából.
Hmmmm:) nagyon jòl hangzik! A limezselè sajât?
VálaszTörlésJaj, de szééép :)
VálaszTörlésHű, de szépséges! Ezzel a csodás málnával igazán remek lehet!
VálaszTörlésNagyon szép guszta, és természetesen nagyon finom!
VálaszTörlésKukkancs be hozzám vár egy meglepi!
Egy újabb remekmű:) Hol lehet például limezselét venni? Mert én még nem láttam sehol:)
VálaszTörlésVivi, köszi! :-) Bizony saját, de azért nem került fel, mert inkább a szirup és a zselé állaga között van (nagyon savanyú, nagyon intenzív). :-)
VálaszTörlésTejszínhab, köszi! :-)
Csipet, aranyos vagy, köszönöm! A málna már önmagában is remek! :-)
Éva, nagyon köszönöm! :-)
Trollanyu, köszi! Én készítettem, 600 ml lime lé (ez 1kg lime kb.)+a héja+1 cs. dzsemfix+300-400 g cukor, de nem lett igazán zselés. Viszont sütibe, bonbonba, krémbe nagyon jó.
Love to try out your recipe
VálaszTörlés