Villám McQueen torta, avagy a mumus!


Azt hiszem, tényleg a legnagyobb mumus az autó torta. Ha eltér egy kicsit, rögtön észrevesszük. Persze nagy sláger Villám McQueen, éreztem, hogy egyszer eljön a nap és túl kell esnem rajta. Egyszer próbálkoztam idáig autó tortával, de az olyan szégyenletesen ocsmányra sikerült, hogy jó mélyen el vannak ásva a fotók. :-)




Rengeteg képet megnéztem, de mikor eljutottam odáig, hogy össze kellene rakni, csak fél óráig nézegettem a nyomorult kis téglalap alakú piskótát, hogy "Most aztán mit kezdjek veled.".

Ahhoz képest, hogy az első próbálkozásom volt, elégedett vagyok vele.


Utánaolvastam, hogyan lehet készíteni az autót, főleg a szélvédő miatt, majd kiválasztottam a legbonyolultabbat, a dupla burkolást. Először fehér unidec-kel borítottam, majd erre jött a piros fondant. Kivágtam az ablakokat és a lámpákat, ezeknek a széle nem túl szép, mert nincs elég éles szikém. Díszítettem, átfestettem és kész. (Na, ez túlzás, fél napig szöszmötöltem. :-) )

Belül kakaós piskóta volt fehércsokis trüffelkrémmel. Hogy még szebb legyen a történek, a krém kicsapódott, ekkor egy kisebb agyvérzésem volt. .-( Szerencsére menthető volt. Főztem egy sűrű vaníliapudingot cukor nélkül, belekevertem a kicsapódott trüffelt, kihűtöttem és szerencsére jó lett.

Boldog szülinapot, Benedek!

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik igazi fiús szülinapi álom torta

    VálaszTörlés
  2. Hát elégedett is lehetsz! Tuti lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Mondják mifelénk, hogy jó munkához idő kell:-) Fél nap ide vagy oda, helyes a járgány.

    VálaszTörlés
  4. Hihetetlenül szuper! Nagyon ügyes vagy! :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok! A végén már remegett a kezem, de ez lehet, hogy csak a pálinka és a bor hatása volt... :-)

    VálaszTörlés
  6. Igazán aranyos, kedves torta, elégedett lehetsz Vele! Hangulat meg kellett a díszítéshez:)! Látszik, hogy volt Vele munkád...!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Szilvi, de csak szigorúan a burkolás után lehet jó hangulat. :-)

    VálaszTörlés
  8. Első próbálkozásnak tökéletes!

    VálaszTörlés
  9. Istenem, ha én egy ilyet tudnék készíteni a Kisebbiknek... ez valami őrületesen jó.

    VálaszTörlés
  10. Levendulalány, köszönöm, azért sok mindenen kellene finomítani, de lesz alkalom, mert már kértek belőle. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések