Szíves-emeletes torta


A hölgyemény, akinek készült, nagyjából kitalálta, hogy milyet szeretne, ne legyen giccses, a formát megadta, legyen rajta pillangó és virág, de nem kell, hogy kiemelkedjen és persze legyen csajos. Csak remélni tudom, hogy sikerült megvalósítani az elképzelését. A szív alakú forma eléggé meghatározó, így azért nem akartam túldíszíteni. Az ünnepet öccsének készült múltkorában a váras torta, igyekeztem hasonló kalibert produkálni.


Belül sárga piskóta volt narancsos-fehércsokis krémmel, aminek azért nem volt átható narancsíze. A krémből jutott még a matrózos tortába is, tehát bőségesen elegendő a mennyiség.

Hozzávalók:

900 ml állati, 30%-os tejszín
700 g fehércsokoládé
1 cs. zselatin fix
1 kis üveg narancslekvár

A tejszínt felforraltam, lezártam a főzőlapot és belekevertem a csokoládét, simára kevertem, éjszakára ment a hűtőbe. Másnap hozzáadtam a narancslekvárt, robotgéppel felvertem. Először lassan, majd fokozatosan emelve a sebességet. Nagyon óvatosnak kell lenni, mert könnyen kicsapódhat a krém (mivel múltkor így jártam egy ugyanekkora adaggal, most két külön adagban vertem fel). Mikor elkezdett felverődni a krém, hozzáadtam a zselatin fixet és addig kevertem a robotgéppel, míg jó állaga lett.


Az unidec alá vajkrém került és kész. A két szint közé 3 szívószálat szúrtam be rögzítés gyanánt, de megint kicsit nehéz lett, egy kartonlap jól jött volna közé.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések