Áfonyás túrótorta
Már teljesen rákattantam ezekre a sütés nélkül készülő túrótortákra. Gyorsan készül, csak nehéz kivárni, amíg megdermed a krém.
Szóval, egy 18 cm-es formában készített torta összetevői:
A "tésztához" 125 g shortbreadet (vajas keksz) és 50 g vajat összedaráltam késes robotgépben, kitömködtem vele a forma alját.
A krémhez 400 g túrót, 125 g natúr joghurtot, 100 g porcukrot, 1 ek. vanília esszenciát és 1 cs. zselatin fixet kevertem össze.
A tésztát megkentem fél üveg cseresznyedzsemmel, erre jött a túrókrém, ment a hűtőbe 2-3 órára, majd ráhalmoztam az áfonyát és a csokikunkorkákat.
Az eredmény: gyorsan fogyó, szuperfinom nyalánkság.
Én is rákattannék egy szeletre:-)
VálaszTörlésvááá, de klassz!A csokiroládokat is te készítetted?
VálaszTörlésSzuperguszta!
VálaszTörlésSzeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám! :)))
Gerdi, hát ez az hogy nem lehet megállni egy szeletnél! :-)
VálaszTörlésTejszínhab, tényleg az igen, csak megolvasztottam a csokit, kiöntöttem egy fém tepsire, hagytam dermedni, majd egy spaklival forgácsokat kapartam belőle.
Petra, itt is nagyon köszönöm!
ÓÓÓÓÓ... ebből én is kérek!
VálaszTörlésPanna, egy virtuális szelet a tiéd!
VálaszTörlésÉs el is készítettem, ez lett a szülinapi tortám :D
VálaszTörlés