Tepsis brassói pulykából, avagy életem legjobb brassóija


Ez tipikusan abbahagyhatatlan étel. Amúgy is nagy kedvenc a brassói, na de így... A receptet Bianka blogján láttam, el is döntöttem gyorsan, hogy ez lesz a vasárnapi ebéd. Ő tarjából készítette, viszont én nem nagyon eszek disznóhúst, így pulykamellből sütöttem.

Hozzávalók:

60 dkg pulykamell
80 dkg burgonya (finom kifliburgonyát szoktam venni a piacon, ez nem fő szét annyira)
1 óriási szál póréhagyma
2 zöld kápia paprika
egy jó marék datolyaparadicsom
2 szelet feketeerdei sonka
fokhagyma
olaj

bors
majoranna
pirospaprika + pirosarany
petrezselyem
egy jó nagy tepsi

A póréhagymát jól megmostam, majd nagyobb szeletekre vágtam. A sonkát felaprítottam (nyugodtan lehet többet használni, én annyira nem szeretem, csak az enyhén füstös ízét szerettem volna belecsempészni a brassóiba), olajon egy jó nagy serpenyőben megpirítottam. A sonka után küldtem a pórét is pirulni, erre dobtam a húst, jó pirosra hagyjuk sülni, mehet a szeletelt paprika, a paradicsom, a fokhagyma és a fűszerek. Nagyjából 20 percig sütögettem, közben egy kis vizet adtam hozzá, hogy bőségesen legyen szaftja. A krumplit felkockáztam, összeöntöttem a hússal egy jó nagy tepsibe és ment a 200 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 percig sült (nem takartam le), ez idő alatt a krumpli is megpuhult és a hús is átsült. Sűrű szaft maradt alatta. Degeszre ettük magunkat belőle.

A JÁTÉK TART MÉG, RÉSZLETEK ITT.

Megjegyzések

  1. Ez nálunk sem mondana csütörtököt! Jó szaftos... Beáll a sorba a kipróbálandók közé.

    VálaszTörlés
  2. Mindenképp! És annyiféleképpen variálható!

    VálaszTörlés
  3. Már én is kinéztem. Nálad is nagyon guszta.
    Micsoda szuper új blogruhád van, nagyon jól áll. :)))

    VálaszTörlés
  4. Petra, ahogy ismerem a főzési tudományodat, te valami csuda jót tudsz kihozni belőle! :-) Köszi, úgy éreztem, szükség van egy kis újításra, egyszerűsítésre. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések