Serranos-parmezános csirke, formában sült rösztivel


Tavaly ilyentájt történt, hogy az én jó uramat megajándékozták egy egész serrano sonkával, mivel tudják, hogy odáig van érte. Kapott hozzá állványt, kést, szóval minden profin benne volt a kis csomagban. Azt hiszem, élete legjobb ajándéka volt, persze Karácsonyig sem tartott ki. :-) Mondjuk egy ilyen remekműnek nem ideális hely egy panellakás konyhája. :-) Azóta is csak könnyes szemmel tud rá visszaemlékezni. :-)

Most a nővérétől kapott spanyol finomságokat, köztük a serranot is. Egy ici-pici részéből ez lett, vagyis újhagymával és parmezánnal töltött csirkemell, serrano sonkába tekerve.

A megmosott csirkemellekbe zsebet vágtam, belenyomkodtam felkarikázott újhagymát, egy csík parmezánt és összezártam. Sóztam, borsoztam, begöngyöltem a sonkába, vízbe áztatott fogvájóval átszúrtam. Tettem mellé paradicsomot, paprikát, újhagymát és fokhagymát. Lefedett jénaiban betettem a 200 fokos sütőbe 30 percre, majd fedő nélkül további 10 percig sütöttem.

A formában sült rösztihez 2 burgonyát megtisztítottam, nagylyukú reszelőn lereszeltem, besóztam, konyhai papírtörlőbe bugyoláltam. Miután kiadta a levét kicsavartam, sóztam, borsoztam, hozzákevertem 2 felkarikázott újhagymát, egy tk. lisztet, nem egészen egy tojást és némi reszelt parmezánt. Kivajazott szufléformába tettem, egy koktélparadicsomot ültettem a tetejére és 20 percig sütöttem 200 fokon.


Sajttal-sonkával töltött csirkemell újragondolva...

Megjegyzések

  1. A férjed, aztán tudja, hogy mi a jó. Serrano... Hmmm. Finomat varázsoltál belőle. A formában sült röszti köretként nagyon jól hangzik.

    VálaszTörlés
  2. Ja, ja tud élni. :-) A röszti tényleg bejött.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, ez mennyei vacsi lehetett. Gondolom ujjongott örömében a férjed és most már erre a vacsorára is könnyes szemmel emlékezik :))

    VálaszTörlés
  4. Bevallom, annyira nem is örült, mert közben készült brassói is, ami meg nagy kedvence. A bőség zavara. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések