Csokoládés croissant és kardamomos-fahéjas kávé, micsoda reggeli!

Most szólok, ha valaki még nem evett ma, most hagyja abba az olvasást!


Nem sűrűn készítek ilyen jellegű reggelit, de a mai hűvös reggelen úgy éreztem, valami ilyesmire van szükség. A másik ok már megint Nigella, a csokoládékirálynő. Nézegettem éhesen a Nigella expressz szakácskönyvet, hiba volt... vagy mégsem. Leveles tészta és csoki van itthon, hát nekem ennyi elég volt, hogy induljak a konyhába és izzítsam a sütőt.

Hozzávalók 12 mini croissant-hoz:

275 g vajas leveles tészta (Nigella 375 g-ot írt, nekem ilyenem volt itthon és nem vetem meg a készre nyújtott tésztát)
fehér- és étcsokoládé
1 felvert tojás
mandula
jégcukor

A sütőt 200 fokra előmelegítettem.

A tésztát hat négyzetre vágtam, majd ezeket átlósan félbevágtam, beletettem egy-egy fehércsoki vagy étcsoki csíkot. Feltekertem a hosszabb oldalától indítva, megkentem felvert tojással, megszórtam mandulával és jégcukorral. 10-12 perc a sütőben és már lakmározhatunk is belőle. Szerintem a fagyasztóba mehet a maradék és csak elő kell kapnunk, ha épp nincs kéznél semmi finomság. :-)

Mellé tejeskávé dukál, én kardamommal és fahéjjal készítettem, mivel a minap beszélgettünk a tesómmal, hogy milyen jó lenne. A kávéhoz (az őrölt kávéhoz) egy szem megtört kardamomot és egy ek. tört (nem örült) fahéjrudacskát tettem, egy teáskanál barnacukrot, ráöntöttem a forró vizet, áztattam, majd lenyomtam a prést. (Ha géppel főzitek, rakhatjátok simán a kávéadagolóba.) Nagyon-nagyon finom és fűszeres, jól jön majd hűvös reggeleken. :-)

Megjegyzések

  1. No, én meg csak egy kefirt reggeliztem ma. Hogy is van? Egyszer hopp, máskor kopp...
    Szuperek a croissantjaid. Nagyon tetszik a recept, már mentem is. :)))

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos reggeli, sőt királyi! Jegyzetelek én is! :))

    VálaszTörlés
  3. És lássuk be, nagyjából annyiba kerül, mint két croissant egy pékségben, annál meg azért csak jobb és 10 perc alatt kész is van.

    VálaszTörlés
  4. Mennyei reggeli:) Nem szoktam reggelizni, de azért ilyesmire nem mondtam volna nemet:) Leveles tésztából még nem készítettem croissant, pedig nagyon gyors és biztos finom.

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, ennél jobb reggeli nekem sem kellene soha :))) csak minden reggel ilyen finom croissantok...

    VálaszTörlés
  6. Hozzátenném, hogy aki evett, annak is veszélyes ezt végignézni.... Gusztusosak nagyon a kis kiflik, szerintem egy nyugisabb vasárnap reggel én is bedobom!

    VálaszTörlés
  7. Mindenképp próbáljátok ki, akár kora délután is jó lehet, persze csak egy nagyon könnyű ebéd után. azért a kávé sem volt semmi, próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
  8. Nem semmi reggeli:-) A kávé igencsak lázba hozott...

    VálaszTörlés
  9. Ez olyan lélekmelegítő recept ; )

    VálaszTörlés
  10. Néha megérdemeljük a finomságokat. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések