Paprikás csirkével töltött palacsinta
Nemrégiben megkaptam anyukámtól a nagymamám szakácskönyvét, sajnos a címét és a kiadás idejét sem tudom, mivel már csak a belső része van meg, annyi valószínű, hogy lassan 100 év körül lehet a kora. Leginkább úriasabb ételek vannak benne és minden jó, ami még csak mostanság tér vissza a magyar gasztronómiába.
Egy nagyon egyszerű receptet választottam ki belőle, kicsit modernizáltam és íme a végeredmény:
Én nem a hagyományos, franciás palacsintát készítettem hozzá, hanem pufi amerikai palacsintát és nem sütöttem egybe. Azért úgy is ki fogom próbálni egyszer.
Az eredeti recept:
"Rendes módon paprikáscsirkét főzünk, úgy, hogy a hús nagyon puha legyen és hogy a leve egészen a zsírjáig elfőjjön. A paprikást ezután félretesszük és cukor nélküli finom palacsintatésztát keverünk, amelyet libazsírral a szokott módon kisütünk. A csirkehúst leszedjük a csontokról, apróra vagdaljuk, a zsírjával összekeverjük, hogy könnyen kenhető pép legyen. Tűzálló porcelánedény fenekére teszünk egy palacsintát, megkenjük csirke-töltelékkel, újból 1 palacsintát, ismét csirketöltelékkel megkenve, így folytatjuk, míg a töltelék el nem fogy. A tetejét palacsintával fedjük be és tejfellel jól leöntjük. Meleg sütőben átrotyogtatjuk és abban a tálban, amelyben sült, forrón tálaljuk."
Én apróra vágott csirkemellből készítettem a paprikást, így nagyjából 25 perc alatt el is készült.
A palacsintákhoz pedig egy bögre lisztet, egy bögre tejet, 2 tojást és egy kis sót kevertem, sűrű tésztát kaptam és kisütöttem.
Én már nem rotyogtattam át, de ha a rendes recept szerint járnék el, megtenném.
Egy nagyon egyszerű receptet választottam ki belőle, kicsit modernizáltam és íme a végeredmény:
Én nem a hagyományos, franciás palacsintát készítettem hozzá, hanem pufi amerikai palacsintát és nem sütöttem egybe. Azért úgy is ki fogom próbálni egyszer.
Az eredeti recept:
"Rendes módon paprikáscsirkét főzünk, úgy, hogy a hús nagyon puha legyen és hogy a leve egészen a zsírjáig elfőjjön. A paprikást ezután félretesszük és cukor nélküli finom palacsintatésztát keverünk, amelyet libazsírral a szokott módon kisütünk. A csirkehúst leszedjük a csontokról, apróra vagdaljuk, a zsírjával összekeverjük, hogy könnyen kenhető pép legyen. Tűzálló porcelánedény fenekére teszünk egy palacsintát, megkenjük csirke-töltelékkel, újból 1 palacsintát, ismét csirketöltelékkel megkenve, így folytatjuk, míg a töltelék el nem fogy. A tetejét palacsintával fedjük be és tejfellel jól leöntjük. Meleg sütőben átrotyogtatjuk és abban a tálban, amelyben sült, forrón tálaljuk."
Én apróra vágott csirkemellből készítettem a paprikást, így nagyjából 25 perc alatt el is készült.
A palacsintákhoz pedig egy bögre lisztet, egy bögre tejet, 2 tojást és egy kis sót kevertem, sűrű tésztát kaptam és kisütöttem.
Én már nem rotyogtattam át, de ha a rendes recept szerint járnék el, megtenném.
Nagyon guszta, és jól hangzik a recept biztos nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik. :)))
VálaszTörlésNagyon tetszik az újításod:) Bár még hagyományost sem ettem sosem. Nagyon guszta a kis palacsintákkal.
VálaszTörlésÉs jól is megy hozzá a palacsinta, néha le lehet cserélni a galuskát. :-)
VálaszTörlésJuuuuj!!! Ilyesmire kell nekem idejönni?! A palacsinta és a paprikás csirke az a két étel amin le tudnám élni az életem!!! Nyammi!!!
VálaszTörlésChriesi, én is eléldegélnék rajta egy darabig. :-)
VálaszTörlés