Babapiskóta a Mandulasarokról


A Mandulasarkon, Chriesi oldalán találtam e remek receptre. Barnus nyomja a babapiskótát, igaz még nincs egy éves és nem ehetne tojásfehérjét, de a bolti Manner gyerekeknek való piskótájában is van, így merek neki adni, de csak ilyen formában. A Manner dobozában 20 darab piskóta van, ebből az adagból is annyi lett, csak ez nagyjából 150 Ft-ot és 15 percnyi figyelmet vesz igénybe, az pedig 700-800 Ft-ot.

Erről pedig biztosan tudom, miből készül:

3 tojás
95 g liszt + 2 ek. kukoricakeményítő
75 g cukor
fél rúd vanília

A tojások fehérjét kicsi sóval elkezdjük felverni, majd a felénél hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A sárgáját fellazítjuk, hozzáadjuk a vaníliamagokat és beleforgatjuk a fehérjébe. Beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt, laza kézzel elkeverjük, de ne törjük össze a habot! Habzsákba töltjük, sütőpapírra nyomjuk, 180 fokos előmelegített sütőben 14-15 percig sütjük. A tetejére nem szórtam cukrot, mivel a babónak nem kell több cukor, de sütés előtt megszórhatjuk és hagyjuk állni néhány percig. Fahéjas cukorral is el tudom képzelni, vagy akár levendulással.

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy bejött nektek! :)Jó ötlet az a fahéjas cukor!

    VálaszTörlés
  2. Annyira fogy, hogy lassan sütöm az újabb adagot. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, talán még jobb is mint a bolti. Régóta kinéztem már én is magamnak, de eddig mindig győzött a lustaság a sütés helyett :(((

    VálaszTörlés
  4. Panna, annyit vagy a konyhában amúgy is, tessék megcsinálni! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések