Narancsos limonádé - búcsú a nyártól


Nem is a recept a lényeg, hanem a búcsú. Állítólag most hétvégén lesz vége a nyárnak, így nyárbúcsúztató italnak szánom. Az ötletet egy barátnőm adta, nyáron voltunk nála és narancsos, mandarinos, lime-os limonádéval kínált, ami meg volt fűszerezve némi mentával. Nagyon jól esett, de ráfelejtettem itthon, hogy ilyesmit készítsek. Most eszembe jutott, így gyorsan el is készítettem kicsit másként.

A másik alkalom pedig az volt, hogy végre használjam az elektromos citrusprésemet, ami a férjem szerint teljesen felesleges a háztartásban (még az is előfordulhat, hogy igaza van), de várandósan nagyon sokszor kívántam a frissen facsart narancslét, így nem volt vita, be kellett szerezni. Néhányszor használtam, azóta inkább csak rakosgatom a szekrényben, de igyekszem majd télen újra hasznosítani. :-)

Hozzávalók:

2 narancs
2 citrom
1 l ásványvíz
egy marék áfonya
néhány szem málna
egy jó marék cseresznye
cukor ízlés szerint

(Persze felturbózhatjuk némi Bacardival vagy vodkával, ártani nem fog neki. :-) )

A citromot és a narancsot kifacsartam (3 dl lett), limonádét készítettem, majd beledobáltam a fagyott bogyós gyümölcsöket jégkocka helyett.

Ennyi, búcsúzom nyár, köszöntelek ősz! (Jöhet a bor!)

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta a limonádéd, az alján a gyümölcsökkel. Ezek a férfiak nem értik, hogy bizonyos gépekre időnként szükségünk van. Kell és kész.;DDD

    VálaszTörlés
  2. Köszi, köszi, már bánom, hogy nem ezt ittam egész nyáron... :-) Értetlenek... ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések