Brownie mandulával
Életem legjobb brownie-ja, de komolyan. Épp jó a szilárdsága, és az a rengeteg mandula a tetején, brutális...
Szigorúan nem diétázós napokra, és ha tehetitek, küldjétek meg egy kis vaníliafagyival.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
Kiváló dióféléket és egyebeket találtok a magosbolt.hu oldalon, már webshop is van!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Szigorúan nem diétázós napokra, és ha tehetitek, küldjétek meg egy kis vaníliafagyival.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
Kiváló dióféléket és egyebeket találtok a magosbolt.hu oldalon, már webshop is van!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 20 × 30 cm-es sütőformához
4 tojás
200 g vaj
200 g étcsokoládé
100 g liszt
tengeri só
A vajat és a csokoládét mikrohullámú sütőben vagy vízgőz
fölött összeolvasztjuk. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük.
Belecsorgatjuk a vajas csokoládét, és simára dolgozzuk. Végül beleszitáljuk a
lisztet 1 nagy csipet sóval, és ezt is elvegyítjük a masszában.
A tésztát a
sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, a tetejét megszórjuk a durvára vágott
mandulával és 1 újabb nagy csipet tengeri sóval. 180 fokos sütőben 20-25 perc
alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor jó, ha még lágy a tészta, de a teteje a
mandulaszemek között megszáradt.
Na ezt a mennyiséget, amit felvágtál, már kotornám is a tányéromra :D
VálaszTörlésKipróbáltam , isteni. Én diót, madulát és tökmagot tettem a tetejére. Gyors könnyű, de nem egy fogyókúrás :)
VálaszTörlés