Hűsítő paleo csokoládékrém
Nem étkezem a paleo étrend szerint, de sok pozitív tulajdonságát elismerem. És lássuk be, ha ilyen jó kis desszertet ehetünk bűntudat nélkül, az nem lesz ellenünkre semmiképp. Tényleg nagyon finomra sikeredtek ezek a kis pohárkányi desszertek, de fagyigépben kikeverve is megállta volna a helyét a krém.
Amellett, hogy paleo, vegén és ch-diétás is a desszert, szóval tényleg mindenki eheti!
A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni, örülök, hogy kipróbáltam!
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Amellett, hogy paleo, vegén és ch-diétás is a desszert, szóval tényleg mindenki eheti!
A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni, örülök, hogy kipróbáltam!
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
Hozzávalók 8 kisebb vagy 4 nagyobb adaghoz
3 érett banán
200 ml kókusztejszín (cocomas)
2 evőkanál kókuszpehely
A banánt felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tányéron
fagyasztóba tesszük legalább 4-5 órára. A csokoládét vízgőz fölött
megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt. A fagyott banánt késes aprítóban pépesre daráljuk, hozzáadjuk a kókuszkrémes
csokoládét, és simára dolgozzuk. 8 db 1/2 dl-es vagy 4 db 1 dl-es pohárba
adagoljuk, és kókuszpehellyel megszórva rögtön tálalhatjuk.
Tipp: a krémet fagylaltalapként is használhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése