Flódni muffin kirándulásra

Ez a süti is a Nagyi titka liszt bloggerversenyére készült. A verseny lényege, hogy a kapott lisztből - esetemben a teljes kiőrlésű tönkölyliszt - kell kirándulásra, piknikre vihető, jól csomagolható falatkákat készíteni.

Az előző receptemben szintén egy klasszikus receptet újítottam meg kicsit. Ezúttal a flódniból hoztam ki egy kirándulásra is magunkkal vihető formát. A muffin tésztája puha az almától és a mazsolától, a tejes kiőrlésű liszt pedig egyáltalán nem nehezíti el a tésztát. Senkit ne tévesszen meg a szokottnál hosszabb hozzávaló lista, attól még ez egy egyszerű muffin.

Hozzávalók (6 darabhoz):

100 g puha vaj
2 tojás
50 g cukor (nádcukor vagy nyírfacukor is tökéletes hozzá!)
70 g Nagyi titka teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
30 g darált mák
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
3 evőkanál mazsola
2 alma
50 g dió
ízlés szerint citrom- és narancshéj (kezeletlen!)


A vajat kézi mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat is, és tovább keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a mákot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Simára keverjük a masszát.

Az almát megtisztítjuk. Az egyiket lereszeljük, a másikat felkockázzuk, ezt is a tésztához adjuk, a nagyobb darabokra vágott dió felével. Mehet még bele a mazsola és a citrusok reszelt héja is. Az egészet összeforgatjuk egy fakanállal, majd az előkészített papírkapszlikba szedjük, és megszórjuk a maradék dióval.

200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk, vagy csomagoljuk el a kirándulásra.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések