Paleo csokoládéjégkrém
Hú, ma egy brutál húsos szendviccsel szerettem volna jönni, de az időjárás felülírta a tervet. Inkább legyen egy jó kis hűsítő csokoládéjégkrém, ami ráadásul ch-diétás, paleo és még vegán is. Ebből persze semmi nem érződik a jégkrém ízén, hiszen minden alapanyaga nagyon finom önmagában is.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
Hozzávalók 4 adaghoz
400 ml alaposan behűtött kókusztejszín (cocomas)
1 evőkanál kókuszzsír
4 evőkanál szeletelt mandula (elhagyható)
A csokoládépasztillát vízgőz fölött megolvasztjuk,
belekeverjük a kókuszzsírt. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá
verjük. Beleforgatjuk az olvasztott csokoládét. Az alapot tehetjük
fagylaltgépbe, de jégkrémformában is kifagyaszthatjuk, ez esetben a hátoldalát
megszórhatjuk szeletelt mandulával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése