Paleo bounty
Mindenki nyugodjon le, katuci nem lett ősember, csak kipróbált pár paleo édességet. Nagyon durva, de a bolti étcsokis bountyról nagyon nehezen mondanék le, ha muszáj lenne. Férj néhanap vesz egy párat, amit gondosan elrejtünk a gyerekek elől, és fektetés után előkerülnek. Szóval ezzel a hozzáállással nem vártam, hogy az egészséges, mindenmentes verzió jobban fog ízleni. De már megint magamat kell, hogy dicsérjem. :)))) Szóval baromi jó lett. Még az eredetinél is jobb. És egészséges... Tudom, hogy hihetetlen, de ez van.
A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
Hozzávalók 8 szelethez
100 g kókuszreszelék
50 g kókuszzsír
50 ml kókusztejszín (cocomas)
1 evőkanál természetes édesítőszer (nyírfacukor vagy
eritrit)
1 evőkanál kókuszpehely (elhagyható)
Az édesítőszert, a kókuszreszeléket, a -tejszínt és a -zsírt
összemelegítjük. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 10 × 20 cm-es formába
nyomkodjuk, és szilárdulásig – nagyjából 30 percre – hűtőbe tesszük. A
kókuszalapot 8 egyforma részre vágjuk. (A szeleteléssel érdemes várni pár
percet, hogy kicsit felpuhuljon a kókuszzsír.) Ezután visszatesszük a hűtőbe.
A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk,
majd levesszük a tálat a gőzről, és belekeverjük a félretett pasztillát is. Ha
felolvadt a maradék csokoládé is, 2 villa segítségével megmártjuk benne a
kókuszrudakat. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszpehellyel,
és hűtőben hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.
Tipp: fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése