Paradicsomos-sonkás frittata
Szóval ez gyors, kiadós, olaszos, de mindenképpen olyan napot válasszatok hozzá, amikor képesek vagytok bekapcsolni a sütőt. A frittatát nyilván mindenki ismeri, ez olyan "mivanahűtőben" változat.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A gyönyörű serpenyőért köszönet az edény.hu-nak.
A gyönyörű serpenyőért köszönet az edény.hu-nak.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
8 tojás
100 g szárított sonka
50 g koktélparadicsom
1 lila hagyma
20 g parmezán / grana padano
8-10 friss bazsalikomlevél
só
őrölt bors
olívaolaj
A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rátépkedjük a
sonkaszeleteket, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és a felkarikázott
hagymát. Az elhabart tojást sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Az alját
a tűzhelyen sütjük meg, megszórjuk a lereszelt sajttal és a csíkokra vágott
bazsalikommal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk.
Salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése