Almás-epres pite

Képzeljétek, soha nem tudtam elképzelni, hogy majd teljesen beleszeretek egy ilyen konyhai ketyerébe, de teljesen odáig vagyok érte. Azóta folyton kis rácsos pitéket gyártok, ugyanis éppen kiad három pitét egy csomag kész leveles tésztából. A gyerekeknek pont elég uzsonnára, és ők is alig várják, hogy kiderüljön, mit rejt a süti.

Az első, amit kipróbáltam ez az epres-almás volt, ami nagyszerű párost alkot. Pár perc alatt megvan a munka, és már mehet is a sütőbe.

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A formáért köszönet a cookori.com-nak!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.


Hozzávalók 3 pitéhez

275 g készre nyújtott leveles tészta
1 alma
100 g eper
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál vaníliás porcukor
1 evőkanál citromlé
1 tojás

A gyümölcsöket megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk. Elkeverjük 1 evőkanál vaníliás porcukor, valamint az étkezési keményítő és a citromlé keverékével. 

A leveles tésztát kitekerjük, a forma segítségével 6 körlapot vágunk belőle, ebből 3-at mintázunk a pitekészítő betétekkel. 1 teli tésztakört elhelyezünk a vékonyan lisztezett formázó aljába, beletöltjük az előkészített gyümölcs 1/3-át. 

A tészta szélét vékonyan megkenjük az elhabart tojással. Ráborítunk egy rácsozott tésztalapot, végül rányomjuk a formázó tetejét, ezzel lezárjuk a pitét. A süteményt óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vékonyan megkenjük tojással, és szórunk rá még egy kevés vaníliás porcukrot. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. 

Ha elkészültünk, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések