2012. január 18., szerda

Kávés trüffelgolyó

Ehhez a recepthez a két kis kacsónkon kívül semmi különleges eszközre nem lesz szükség. Valamiért most a kesernyés és savanykás ízeket preferálom, a kávét különösen. Így fogadjátok sok szeretettel:


Hozzávalók:
150 g 70%-os étcsokoládé
75 ml állati tejszín (legalább 30%-os zsírtartalmú)
20 g vaj
3 tk. instant kávé
néhány szem mandula
cukrozatlan kakaópor

A tejszínt forraljuk fel, öntsük az étcsokoládéra, keverjük simára, közben adagoljuk hozzá az instant kávét és a puha vajat. Ha egynemű a masszánk, tegyük hűtőbe 30 percre. A közepesen megdermedt, de még formálható masszából vegyünk ki nagyjából 1-2 teáskanálnyi mennyiséget, formáljunk belőle kis golyókat, közben bújtassunk bele egy mandulaszemet. A kész golyóbisokat hempergessük meg kakaóporban vagy porcukorban, kicsit pihentessük, és már fogyaszthatjuk is.

15 megjegyzés:

  1. :D Ez aztán az összhang! Ma nálam is kávés desszert jön.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, úgy várom! Most teljesen kávé-kattanásom van! :-)

      Törlés
  2. Ezeket én is preferálnám. Egy reggeli "kávé", egy délelőtti "kávé", egy "kávé" ebéd után... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a jó, hogy így édességet is eszel és kávézol is. :-)

      Törlés
  3. Szeretem a jó kávét:) Ez is isteni lehet, egyre finomabbakat készítesz, tényleg nem tudom meddig lehet ezt még fokozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ez tényleg annyira egyszerűbb. Ma született amúgy egy málnás kis csoda. :-)

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki...jöhetne belőle pár darab...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már nincs, de tényleg villámgyors. :-)

      Törlés
  5. Egyszer végre rászánom magam és én is készítek trüffelt :) Ez a kávés nagyon bejövős nekem is :)

    VálaszTörlés