2012. január 19., csütörtök

Gesztenyés-kávés torta

A külső már ismerős lehet. Az egyetlen különlegessége a középen ülő néhány kandírozott orgona, amit azért szeretek nagyon, mert gyönyörű a formája és úgy csillog, mint valami kis ékszer. Most inkább a belsőre helyezném a hangsúlyt. Nem is gondoltam volna, hogy a gesztenye és a kávé ilyen jól mennek egymáshoz. Nagyon jók együtt, a kávé visszafogja a gesztenyemassza édességét.


Először is sütöttem két tojásból kakaós piskótát 18 cm-es formában. (Recept ITT, a lisztből 25 g-ot helyettesítsünk kakaóval és 3 tk. instant kávéval.)

Hozzávalók krémhez:

250 g gesztenyemassza
250 g mascarpone sajt
egy kis kimaradt massza a kávés trüffelgolyóból
200 ml tejszín

A gesztenyét, a mascarponét és a trüffel masszát összekevertem, 200 ml felvert tejszínnel lazítottam. A három részre vágott piskótába töltöttem. A burkolatot eredetileg halvány rózsaszínre szerettem volna készíteni, szemmel láthatóan nem igazán jött össze. :-)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szèp lett! Elindult a Tavaszvâràs a blogokon?;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép ! A torta színe is nagyon tetszik, és finom lehet !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett:) Szerintem ez a rózsaszín egy árnyalata.A krém meg isteni lehet benne:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a színe is tetszik, a krém pedig csoda finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Vivi, köszönöm! :-) Hááát, nem tudom, most betett az idő... :-(

    Éva, aranyos vagy, nagyon köszönöm! :-)

    Trollanyu, persze, bár inkább lilás, nem szörnyű, csak a fejemben szép halvány színe volt.

    Wanna, köszönöm :-), tényleg az! :-)

    VálaszTörlés