2011. szeptember 8., csütörtök

Áfonyás túrótorta


Már teljesen rákattantam ezekre a sütés nélkül készülő túrótortákra. Gyorsan készül, csak nehéz kivárni, amíg megdermed a krém.

Szóval, egy 18 cm-es formában készített torta összetevői:

A "tésztához" 125 g shortbreadet (vajas keksz) és 50 g vajat összedaráltam késes robotgépben, kitömködtem vele a forma alját.

A krémhez 400 g túrót, 125 g natúr joghurtot, 100 g porcukrot, 1 ek. vanília esszenciát és 1 cs. zselatin fixet kevertem össze.

A tésztát megkentem fél üveg cseresznyedzsemmel, erre jött a túrókrém, ment a hűtőbe 2-3 órára, majd ráhalmoztam az áfonyát és a csokikunkorkákat.

Az eredmény: gyorsan fogyó, szuperfinom nyalánkság.

7 megjegyzés:

  1. Én is rákattannék egy szeletre:-)

    VálaszTörlés
  2. vááá, de klassz!A csokiroládokat is te készítetted?

    VálaszTörlés
  3. Szuperguszta!

    Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám! :)))

    VálaszTörlés
  4. Gerdi, hát ez az hogy nem lehet megállni egy szeletnél! :-)

    Tejszínhab, tényleg az igen, csak megolvasztottam a csokit, kiöntöttem egy fém tepsire, hagytam dermedni, majd egy spaklival forgácsokat kapartam belőle.

    Petra, itt is nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. ÓÓÓÓÓ... ebből én is kérek!

    VálaszTörlés
  6. Panna, egy virtuális szelet a tiéd!

    VálaszTörlés
  7. És el is készítettem, ez lett a szülinapi tortám :D

    VálaszTörlés