Gyümölcsös ricottapite

Az Oreo pite után teljesen rákattantam a csinos, szögletes piteformában készülő édességekre. Amíg tart a nyár és a meleg, addig inkább sütés nélküli édességek készülnek benne, majd hűvösebb időben kapcsolom be a sütőt.

Szóval ezúttal csodás ricottatölteléket és rengeteg friss gyümölcsöt kapott. 15 percet kell nagyjából rászánni, kihűteni, és már tálalhatjuk is.

A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.

A formáért köszönet a Cookori webáruháznak! A háttérért pedig a a Fotókelléknek. 

Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához

az alaphoz:
250 g vajas keksz
125 g puha vaj

a krémhez:
250 g ricotta vagy túró
250 g mascarpone
50 g (nyírfa)porcukor
1 vaníliarúd
1 kezeletlen citrom vagy narancs héja

továbbá:
400 g idénygyümölcs



A kekszet késes aprítóban simára daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, és összedolgozzuk. A kivehető aljú piteforma alját sütőpapírral béleljük. A kekszalapot egyenletesen a formába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük. 

A ricottát simára keverjük a krémsajttal, a porcukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a finomra reszelt citrushéjjal. A kekszalapra simítjuk a krémet, majd szilárdulásig visszarakjuk a hűtőbe. 

A süteményt óvatosan kiemeljük a keretből, és hosszúkás tálra helyezzük. Tálalás előtt a gyümölccsel díszítjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések