Gyümölcsös ricottapite
Az Oreo pite után teljesen rákattantam a csinos, szögletes piteformában készülő édességekre. Amíg tart a nyár és a meleg, addig inkább sütés nélküli édességek készülnek benne, majd hűvösebb időben kapcsolom be a sütőt.
Szóval ezúttal csodás ricottatölteléket és rengeteg friss gyümölcsöt kapott. 15 percet kell nagyjából rászánni, kihűteni, és már tálalhatjuk is.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a Cookori webáruháznak! A háttérért pedig a a Fotókelléknek.
Szóval ezúttal csodás ricottatölteléket és rengeteg friss gyümölcsöt kapott. 15 percet kell nagyjából rászánni, kihűteni, és már tálalhatjuk is.
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a Cookori webáruháznak! A háttérért pedig a a Fotókelléknek.
Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához
az alaphoz:
250 g vajas keksz
125 g puha vaj
a krémhez:
250 g ricotta vagy túró
250 g mascarpone
50 g (nyírfa)porcukor
1 vaníliarúd
1 kezeletlen citrom vagy narancs héja
továbbá:
400 g idénygyümölcs
A kekszet késes aprítóban simára daráljuk. Hozzáadjuk a
vajat, és összedolgozzuk. A kivehető aljú piteforma alját sütőpapírral
béleljük. A kekszalapot egyenletesen a formába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A
ricottát simára keverjük a krémsajttal, a porcukorral, a vaníliarúd kikapart
magjaival és a finomra reszelt citrushéjjal. A kekszalapra simítjuk a krémet,
majd szilárdulásig visszarakjuk a hűtőbe.
A süteményt óvatosan kiemeljük a
keretből, és hosszúkás tálra helyezzük. Tálalás előtt a gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése