Mézes-mandulás joghurtfagylalt

Idén ez az első fagylalt a blogon, ami a múltat tekintve furcsa, de idén csak erre volt időm.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

Hozzávalók

500 g görög joghurt
100 ml víz
100 g cukor
1 kezeletlen citrom héja
2 evőkanál méz
20 g szeletelt mandula

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Miután a kristályok feloldódtak, hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat. További 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a joghurthoz vegyítjük.

A jól kihűtött alapot fagylaltgéppel 30-40 perc alatt készre kevertetjük. Az elkészült fagylaltot mézzel és szeletelt mandulával rétegezve műanyag dobozba szedjük, és tálalásig fagyasztóba tesszük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések