Mézes-mandulás joghurtfagylalt
Idén ez az első fagylalt a blogon, ami a múltat tekintve furcsa, de idén csak erre volt időm.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
500 g görög joghurt
100 ml víz
100 g cukor
1 kezeletlen citrom héja
2 evőkanál méz
20 g szeletelt mandula
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. Miután a kristályok
feloldódtak, hozzáadjuk a finomra reszelt citromhéjat. További 5 percig
forraljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a joghurthoz
vegyítjük.
A jól kihűtött alapot fagylaltgéppel 30-40 perc alatt készre
kevertetjük. Az elkészült fagylaltot mézzel és szeletelt mandulával rétegezve
műanyag dobozba szedjük, és tálalásig fagyasztóba tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése