Mexikói babos hamburger
Nagyon szeretjük a hamburgert, főleg, ha jóféle húsból készül. Nyáron nagyra nyitok minden ablakot, és már mehet is a grillserpenyőbe!
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A mexikói babot a Bonduelle biztosította.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A mexikói babot a Bonduelle biztosította.
Hozzávalók
500 g darált marhahús (pl. felsál)
4 lila hagyma
1 teáskanál mustár
150 g cheddar sajt
6 hamburgerzsemle
1 doboz Bonduelle
Mexicana szószos bab
olívaolaj
frissen őrölt bors
só
A húst 20-30 perccel a felhasználás előtt kivesszük a
hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen. 2 lila hagymát felaprítunk, és kevés
olívaolajon megsütjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sült
hagymát, a mustárt, a sót és a borsot a húshoz keverjük, alaposan összegyúrjuk.
12 húspogácsát formázunk belőle, és sütőpapírra tesszük, oldalanként 4-4 perc
alatt száraz grillserpenyőben megsütjük. Átfordítás után megszórjuk kevés reszelt
sajttal.
A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és átmelegítjük. Mindegyikbe teszünk
2-2 sajtos húspogácsát, közéjük halmozzuk a maradék felkarikázott hagymát és az
átmelegített Bonduelle Mexicana szószos babot. Azonnal tálaljuk.
Úúú, nagyon szeretem a hamburgert a tieid magazinba illőek!
VálaszTörlés