Harisszás csicseriborsókrém csírával

Mostanában több Bioháló csírát is kipróbáltunk, és nagyon megszerettük, így egyre több szendvicskrémet gyártok, és különböző csírákkal tálalom. Azt nem is gondoltam elsőre, hogy a csicseriborsóhoz is illeni fog, de színben is ízben is jól passzolnak.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.


Hozzávalók

250 g főtt csicseriborsó
50 g sós napraforgóbél
1 vöröshagyma
2 evőkanál kókuszzsír
100 ml víz

a tálaláshoz:
pirítós

A felaprított hagymát megdinszteljük a kókuszzsíron, majd hozzáadjuk a csicseriborsót és a napraforgót. 2-3 perc pirítás után lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a harisszával, és az egészet alaposan átforgatjuk. Felöntjük kevés vízzel, és további 1-2 percre visszatesszük a tűzre. Végül késes aprítóval simára dolgozzuk, csírával és pirítóssal tálaljuk. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések