Harisszás csicseriborsókrém csírával
Mostanában több Bioháló csírát is kipróbáltunk, és nagyon megszerettük, így egyre több szendvicskrémet gyártok, és különböző csírákkal tálalom. Azt nem is gondoltam elsőre, hogy a csicseriborsóhoz is illeni fog, de színben is ízben is jól passzolnak.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
250 g főtt csicseriborsó
50 g sós napraforgóbél
1 vöröshagyma
1 teáskanál harissza
fűszerkeverék
2 evőkanál kókuszzsír
100 ml víz
a tálaláshoz:
50 g vöröskáposzta-csíra
pirítós
A felaprított hagymát megdinszteljük a kókuszzsíron, majd
hozzáadjuk a csicseriborsót és a napraforgót. 2-3 perc pirítás után lehúzzuk a
tűzről, megszórjuk a harisszával, és az egészet alaposan átforgatjuk. Felöntjük
kevés vízzel, és további 1-2 percre visszatesszük a tűzre. Végül késes
aprítóval simára dolgozzuk, csírával és pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése