Sárgabarackos-pekándiós pite
Van az aldiban a pekándiós pite, kész, függők vagyunk. Bár valami értékelhetetlen sütésálló lekvár van benne, de nagyon jó a pekándióval a tetején. Mondjuk mi nem jó pekándióval...
Szóval ez a süti ihlette ezt a jóval gyümölcsösebb és savanykásabb desszertet. Próbáljátok ki, amíg van barack!
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Szóval ez a süti ihlette ezt a jóval gyümölcsösebb és savanykásabb desszertet. Próbáljátok ki, amíg van barack!
A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók
275 g készre nyújtott leveles tészta
500 g sárgabarack
3 evőkanál sárgabaracklekvár
20 g pekándió
1 tojás
A leveles tésztát kitekerjük, és széltében gondolatban 3
részre osztjuk. A 2 szélső részt ferdén, egyenlő távolságonként bevagdossuk. A
középső részt megkenjük a lekvárral, majd elhelyezzük rajta a darabokra vágott
sárgabarackot. A szélső tésztacsíkokat egymást váltva középre hajtjuk. A pitét
megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk a durvára vágott pekándióval. 200
fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük.
Tipp: hosszúkás piteformában sütve könnyebben kezelhető a
sütemény, azt pedig a Cookori.com-nál találtok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése