Ananászos csirke csilis-kukoricás rizzsel
Ó, ez az egyik nyári kedvencem. Ugyan nem vagyok odáig a gyümölcs és hús kombóért, de ez nagy kivétel. A grillezett ananász tökéletesen egészíti ki a viszonylag semleges ízű csirkét. Köretként pedig melléjük társült egy kis csilis kukoricával megbolondított rizs. Nem is kell több egy tökéletes nyári ebédhez.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A csilis kukoricát a Bonduelle biztosította.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, tányérok, kiegészítők: BUTLERS.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A csilis kukoricát a Bonduelle biztosította.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, tányérok, kiegészítők: BUTLERS.
Hozzávalók
500 g csirkemellfilé
1 friss ananász
1 doboz Bonduelle Gold csilis kukorica
200 g jázminrizs
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
frissen őrölt bors
só
A rizst kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk, majd
fokozatosan felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Közben sózzuk. 5-6 perc
főzés után fedőt borítunk rá, és a lángról lehúzva félretesszük. A megmosott és
megtörölt húst vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajba préseljük a fokhagymát,
ízesítjük sóval és borssal, majd a hússzeleteket alaposan bedörzsöljük vele.
Egy vastag grillserpenyőt felhevítünk, és néhány perc alatt készre sütjük benne
a csirkét. Közben az ananászt megpucoljuk, felszeleteljük, a közepüket
pogácsaszaggató segítségével eltávolítjuk, és mindkét oldalukat grillezzük. A
készre párolódott rizshez keverjük a csilis kukoricát, majd a grillezett hússal
és a gyümölcsszeletekkel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése