Áfonyás-túrós minipiték
Ugye milyen helyesek ezek a ki piték? Ismét bevetésen voltak a piteformák, ezúttal áfonya és túró került a töltelékbe. Szezonon kívül kerülhet majd bele sűrű áfonyalekvár is.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.
A formáért köszönet a cookori.com-nak!
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 3 db-hoz
275 g készre nyújtott leveles tészta
125 g túró
50 g porcukor
1/2 vaníliarúd
1/2 kezeletlen citrom héja
60 g áfonya
továbbá:
1 tojás
a tetejére:
porcukor
A túrót kikeverjük a porcukorral, a vaníliarúd kikapart
magjaival és a reszelt citromhéjjal. A leveles tésztát kitekerjük, a forma
segítségével 6 körlapot vágunk belőle, ebből 3-at mintázunk a pitekészítő
betétekkel. 1 teli tésztakört elhelyezünk a vékonyan lisztezett formázó aljába,
beletöltjük a túrókrém és az áfonya 1/3-át. A tészta szélét vékonyan megkenjük
az elhabart tojással. Ráborítunk 1 rácsozott tésztalapot, végül rányomjuk a
formázó tetejét, ezzel lezárjuk a pitét.
A süteményt óvatosan sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük, vékonyan megkenjük tojással. Ugyanígy járunk el a többi
tésztával is. Ha elkészültünk, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt
készre sütjük a süteményeket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése