Passiógyümölcs fagylalt

Vannak olyan napok, mikor egész nap fagyi után ácsingózok, majd estére megérik bennem az elhatározás, hogy lépnem kell az ügyben. Ez a fagyi is ilyen okból született. Rögtön el is fogyott majdnem mind, a maradék állaga viszont már nem tetszett. Szóval, ha kipróbáljátok, akkor egyből tessék mindet megenni! :-) A passiógyümölcs püré szerintem bármilyen más gyümölcspürével helyettesíthető. Az alap pedig a nemrégiben kipróbált keményítős főzött alap, melyről egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a magvakból készült fagylaltokhoz passzol tökéletesen.


Hozzávalók:

500 ml teljes tej (3,5%-os zsírtartalmú)
150 g cukor
40 g étkezési keményítő
200 g passiógyümölcs püré
narancshéj ízlés szerint

450 ml tejet felforralok. Közben a maradék fél deci tejjel simára keverem a keményítőt és a cukrot. A forró tejbe teszem a keményítőset, lezárom a lángot, erősen kavarva besűrítem. Hozzáadom a gyümölcspürét, a narancshéjat, majd néhány óra alatt lehűtöm a hűtőben. Mikor már elég hideg az alap, elkészítem a gépben a fagylaltot.

Hogy miért került fel a saját kritikáim ellenére a blogra? Mert frissen azért állati finom, de főleg, mert Férjnek ízlett, ezt pedig ritkán mondhatom el!

Megjegyzések

  1. Sosem ettem még passio gyümölcsöt, biztos finom, fagyiban jó krémes...Hm, egy gombóccal jöhetne!

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik:) Sok fagyival vagyok úgy, hogy csak frissen ízlik, hiába készül fagyigéppel.

    VálaszTörlés
  3. Igen, én is rögtön szeretem enni, utána már túlságosan megfagy. Mondjuk a bolti is. De az itthoni kis egy literes tál pont elég, hogy megegyük. Nem sokszor marad másnapra. :-)

    Krisz, Neked biztosan ízlene, ha látsz valahol, mindenképp vegyél.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések