2012. augusztus 1., szerda

Passiógyümölcs fagylalt

Vannak olyan napok, mikor egész nap fagyi után ácsingózok, majd estére megérik bennem az elhatározás, hogy lépnem kell az ügyben. Ez a fagyi is ilyen okból született. Rögtön el is fogyott majdnem mind, a maradék állaga viszont már nem tetszett. Szóval, ha kipróbáljátok, akkor egyből tessék mindet megenni! :-) A passiógyümölcs püré szerintem bármilyen más gyümölcspürével helyettesíthető. Az alap pedig a nemrégiben kipróbált keményítős főzött alap, melyről egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a magvakból készült fagylaltokhoz passzol tökéletesen.


Hozzávalók:

500 ml teljes tej (3,5%-os zsírtartalmú)
150 g cukor
40 g étkezési keményítő
200 g passiógyümölcs püré
narancshéj ízlés szerint

450 ml tejet felforralok. Közben a maradék fél deci tejjel simára keverem a keményítőt és a cukrot. A forró tejbe teszem a keményítőset, lezárom a lángot, erősen kavarva besűrítem. Hozzáadom a gyümölcspürét, a narancshéjat, majd néhány óra alatt lehűtöm a hűtőben. Mikor már elég hideg az alap, elkészítem a gépben a fagylaltot.

Hogy miért került fel a saját kritikáim ellenére a blogra? Mert frissen azért állati finom, de főleg, mert Férjnek ízlett, ezt pedig ritkán mondhatom el!

3 megjegyzés:

 1. Sosem ettem még passio gyümölcsöt, biztos finom, fagyiban jó krémes...Hm, egy gombóccal jöhetne!

  VálaszTörlés
 2. Nekem nagyon tetszik:) Sok fagyival vagyok úgy, hogy csak frissen ízlik, hiába készül fagyigéppel.

  VálaszTörlés
 3. Igen, én is rögtön szeretem enni, utána már túlságosan megfagy. Mondjuk a bolti is. De az itthoni kis egy literes tál pont elég, hogy megegyük. Nem sokszor marad másnapra. :-)

  Krisz, Neked biztosan ízlene, ha látsz valahol, mindenképp vegyél.

  VálaszTörlés