Tonkababos trüffel

Lassan nyitnom kell egy tonkabab címkét is, már annyi recept van. :-) Elkezdtem próbálkozni a forma nélkül készíthető bonbonokkal is, főleg mivel épp be volt fogva az összes formám. Meg aztán ezt a mártogatós dolgot kellene gyakorolnom. Első próbálkozásként született ez a trüffel, mely ízében nem igazán, de állagában annál inkább eltér az eddigi bonbontól. A technikai alapot Vianne csillagánizsos trüffel leírása szolgáltatta hozzá.


Hozzávalók:

125 g 46%-os madagaszkári tejcsokoládé
60 ml zsíros tejszín
20 g puha vaj
1 tonkabab
100g 60%-os amazonasi étcsokoládé
1 g porított kakaóvaj
cukrozatlan kakaópor


A tejszínbe belereszelem a tonkababot és felforralom, közben megolvasztom a tejcsokoládét. A forró tejszínt 3-4 részletben a óvatosan a csokoládéhoz adagolom, hozben mindig simára keverem. A krémet lehűtöm. Miután kihűlt és kezd szilárdulni, hozzáadom a vajat, robotgéppel felhabosítom. Habzsákból csigákat nyomok egy sütőpapírra, néhány órára hűtőbe teszem.


Az étcsokoládét a kakaóvajjal temperálom, megmártom benne a kis csigákat, lecsepegtetem, egy rácsra teszem. Itt kell megjegyeznem, hogy érdemesebb sütőpapírra tenni, mert a rács bizony letépte az aljáról a megszilárdult csokit, így javítgatni kellett. A még meg nem szilárdult csokiburokra óvatosan kakaóport szitálok.


Kívül kesernyés, roppanós burkú étcsokoládé, belül lágy, habos, olvadós, fűszeres tejcsokoládé, veszélyes...

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, az ízét csak elképzelni tudom, hogy biztos nagyon finom! Miért veszélyes, annyira eteti magát?:-))

    VálaszTörlés
  2. Na, én hamarosan szembenézek a veszéllyel, és megcsinálom.
    Ki tud ennek ellenállni? Hát én nem :)
    Tetszik ez az újfajta, habos "ganache", biztos tutifinom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon könnyű, olvad a szádban... Majd számolj be! :-)

      Törlés
    2. Nem igazán találom a szavakat...egyszerűen mennyei!!!
      (igen-igen, ma elkészült nálam is)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések