A palacsinta

Most veszem csak észre, hogy a palacsinta alapreceptemről még nem is írtam. Akkor ezt most a kezdő háziasszonyok figyelmébe ajánlanám. Anyukám érzésre készíti, hatalmas adag tésztát kevert be gyerekkoromban. Ezerszer láttam, hogy csinálja, hogy süti, majd szedi ki a kék peremű, kopott bádogtálba, aminek a közepén egy narancssárga kismalac ül egy padon és nyalja a napon olvadozó fagylaltját. (Ugye érzitek, hogy máig ez a kedvenc edényem anyukámnál.)


Sok évi küzdelem és kudarc után, a sógornőm megosztotta velem a méregetős, tuti receptet, azóta nem röstellem elővenni a mérleget, és mindig tökéletesen sikerül!

Hozzávalók:

2 tojás
200 g liszt
400 ml tej
1 ek. cukor
egy csipet só
fél rúd vanília magjai / 1 tk. vanília-kivonat / 1 tasak vaníliás cukor
1 ek. olaj + a sütéshez

Az összes hozzávalót egy kancsóba teszem, jól összeturmixolom, végül a csomómentes tésztát olajozott serpenyőben kisütöm.


Adja magát a kérdés: Nektek melyik a kedvenc palacsintátok?

Megjegyzések

  1. A palacsintával kapcsolatban az az emlékképem, hogy iszonyat mennyiséget bekevert anya, és csak sütöttük és sütöttük. Amikor önálló életem lett, mindig a szakácskönyvet hívtam segítségül, mert a megadott mennyiség feléből lett 12 db palacsinta, ami olyan vállalható mennyiség a sütésre:)Az idei év slágere a levendulás-csokis palacsinta, ami szerintem illetlenül finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ismerős a 20-30 cm magas palacsinta kupacokat sütő anyuka. :-) Hmmm, az a csokis-levendulás nagyon jó lehet!

      Törlés
  2. Én sem szoktam méregetni, de most előveszem a mérleget és kipróbálom a te receptedet... Kíváncsi vagyok! Minden esetre a képen nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó, hát aki jót tud sütni mérés nélkül, annak felesleges ez a recept. :-))) Én hiába próbálom, nem lesz az igazi úgy. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések