Ylang-ylanggal bolondított feketeribizlis bonbon


Teljesen rá vagyok kattanva a feketeribizlire mióta kibontottam nemrégen egy féltve őrizgetett üvegcse lekvárt. Tudtam, hogy bonbonba is kerülnie kell belőle feltétlenül. Az ylang-ylang és a lime csak egy kis ráadás, viszont érdekes irányba mozdította az összképet. A vadító színéről nem is beszélve...

Hozzávalók (21 db bonbonhoz):

210 g 60%-os amazonasi étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

25 ml tejszín (állati, legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 g feketeribizli lekvár
1-2 csepp ylang-ylang kivonat (ennél ne használjunk többet)
100 g fehér csokoládé
10 g lime zselé (helyettesíthető 1-2 lime lereszelt héjával és a levéből néhány cseppel)
szárított citromhéj


A tejszínt a lekvárral és a lime zselével felforralom, belekeverem a fehér csokoládét, belecsepegtetem az ylang-ylangot. 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a bonbonhüvelyeket.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, rövid hűtés után beleszórok mindegyik mélyedésbe néhány darabka szárított citromhéjat, nyomózsákból beleadagolom a ganache-t, helyet hagyva a talpaknak. 30-40 percre visszateszem a hűtőbe. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, újabb 30 percig hűtöm, majd kifordítom és kipotyogtatom az elkészült bonbonokat.

Erőteljes, bódító, savanykás íze van, viszont a 60%-os csokoládé ezt jól ellensúlyozza.

(Fontos: az ylang-ylang fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek és várandós kismamáknak!)

Megjegyzések

  1. wow ez a szín! igazi különlegességet alkottál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Idén vagy ezer üveg lekvárt teszek majd a 4 helyett feketeribizliből. :-)

      Törlés
  2. Gyönyörű képek!Milyen finom lehet!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nem semmi...:) Fantasztikus lehet!

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Köszönöm, sajnos a burok kicsit foltos lett, mert előtte ki kellett mosnom a formát, amit meg ugye nem nagyon szabad...

      Törlés
  5. Nem csodálom, hogy rákattantál:) A színe fantasztikus, az íze is az lehet. Remekmű:)

    VálaszTörlés
  6. Egy időben szerettem az ylang-ylang illatot használni,de erre sosem gondoltam volna,nagyon ötletes és persze gyönyörű is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én bevallom, nem bírom az illatát, sőt az ízéből is kicsit besokalltam, mert túl nagy mennyiséget használtam, de egy, max. két cseppet azért elbír.

      Törlés
  7. Én meg a képeidre kattantam rá ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De drága vagy, pedig van mit fejlődni, bőven. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések