Gesztenye csodás diós csigája
Hát igen, van hogy meglátok egy receptet, halogatom, halogatom, majd hirtelen felindulásból elkészítem. Annyi helyen láttam már Gesztenye csigareceptjét, hogy nem bírtam tovább, tegnap este megsütöttem. Elképesztően finom, puha pillekönnyű, a baracklekvártól kicsit ragacsos, feltétlen megsütendő.
Hozzávalók:
250 g túró
50 ml tej
5 ek. olaj
250 g liszt
100 g porcukor
fél csomag sütőpor
egy csipet só
150 g dió
100 g sárgabarack lekvár
50 g porcukor
A túrót, a tejet, az olajas, a sót és a porcukrot robotgéppel simára keverem. Hozzászitálom a sütőporos lisztet, összegyúrom, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.
A töltelékhez a diót durvára darabolom, összekeverem a cukorral és a lekvárral, elsimítom a kinyújtott tésztán, feltekerem. A tésztát nagyjából másfél centis szeletekre vágom, sütőpapíros tepsire helyezem, 170 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Az alján kifolyik a lekvár, kicsit karamellizálódik, hmmmm...
Úgy érzem, lesznek még variációk, akár sósan is el tudom képzelni.
Gesztenye, köszönet a szuper receptért!
Hozzávalók:
250 g túró
50 ml tej
5 ek. olaj
250 g liszt
100 g porcukor
fél csomag sütőpor
egy csipet só
150 g dió
100 g sárgabarack lekvár
50 g porcukor
A túrót, a tejet, az olajas, a sót és a porcukrot robotgéppel simára keverem. Hozzászitálom a sütőporos lisztet, összegyúrom, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom.
A töltelékhez a diót durvára darabolom, összekeverem a cukorral és a lekvárral, elsimítom a kinyújtott tésztán, feltekerem. A tésztát nagyjából másfél centis szeletekre vágom, sütőpapíros tepsire helyezem, 170 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Az alján kifolyik a lekvár, kicsit karamellizálódik, hmmmm...
Úgy érzem, lesznek még variációk, akár sósan is el tudom képzelni.
Gesztenye, köszönet a szuper receptért!
Hmm, tényleg nagyon jól néz ki, előbb-utóbb nálam is sorra kerül...:)
VálaszTörlésLilla, mindenképp, én már bevásároltam egy újabb adaghoz. :-)
TörlésFeltétlen! :) Nagyon szép az új fejécképed. :)
VálaszTörlésPetra, én lusta vagyok kelt tésztát készíteni, szóval nekem tökéletes. :-) Köszi! :-)
TörlésBepipáltam nálad az előbb, vagyis "behabzsolnám"!! :))
VálaszTörlésÉn is megsütöttem kb. 1 hónapja kakaós változatban, de azt hiszem, így is feltétlen meg kell sütnöm.
A fejléced nekem is tetszik. :)
Én már a sós verzión töröm nagyon a fejem.
TörlésKatuci!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik!!!
Az eredeti érdem a vidék íze újságé:-))
Jaj azt elfelejtettem írni, hogy csodás:-)
VálaszTörlésDe hát te dupláztad meg a túrót, mégis csak te tökéletesítetted! :-) Gyerkőc is nagyon szerette.
TörlésTényleg csodás! Mindenképpen kipróbálandó!
VálaszTörlésAhogy ismerlek, Neked is nagyon bejönne.
TörlésHű, finom lehet a dió és sárgabarack páros :) Lehet én is elkészítem :)
VálaszTörlésMindenképp próbáld ki, Neked is biztos bejön, ahogy az ízlésedet ismerem.
Törlés