Csupa gyömbér bonbon
Gyömbér a ganache-ban, plusz kandírozott gyömbér. Hát, ez bizony olyan, ami az orrodat is...
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú)
100 g fehér csokoládé
2 tk. őrölt gyömbér
6-7 darabka kandírozott gyömbér
A tejszínt felforralom az őrölt gyömbérrel, hozzáadom a fehér csokoládét, simára keverem, beteszem a hűtőbe pihenni.
A csokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket, mindegyikbe szórok néhány pici darabot az előzetesen felaprított kandírozott gyömbérből. A ganache-sal feltöltöm a mélyedéseket, visszateszem 30 percre hűlni. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. 30 perc szilárdulás után kifordítom a formából a kész, nagyon gyömbéres finomságokat.
Hozzávalók:
250 g 80%-os Callebaut étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú)
100 g fehér csokoládé
2 tk. őrölt gyömbér
6-7 darabka kandírozott gyömbér
A tejszínt felforralom az őrölt gyömbérrel, hozzáadom a fehér csokoládét, simára keverem, beteszem a hűtőbe pihenni.
A csokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket, mindegyikbe szórok néhány pici darabot az előzetesen felaprított kandírozott gyömbérből. A ganache-sal feltöltöm a mélyedéseket, visszateszem 30 percre hűlni. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. 30 perc szilárdulás után kifordítom a formából a kész, nagyon gyömbéres finomságokat.
Imádom a gyömbért, lekvárt is készítettem már belőle. Egyszer csak megpróbálok bonbont készíteni én is.
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy! A gyömbér kissé erős íze biztosan különlegessé teszi a bonbonokat.
VálaszTörlésA gyömbér nálam is nagy kedvenc, igazán különleges bonbon készült belőle Nálad!
VálaszTörlésNekem meg most lett kész a gyömbérsöröm :D
VálaszTörlésKöszi lányok, nagy gyömbér rajongó vagyok és is. :-)
VálaszTörlésPanna, hmmm, gyömbérsör?! :-)
De guszta! Nem lesz csípős? De bánja kutya, jöhetne!
VálaszTörlésMég szép, hogy az! ;-)
Törlés