Ylang-ylanggal bolondított feketeribizlis bonbon
Teljesen rá vagyok kattanva a feketeribizlire mióta kibontottam nemrégen egy féltve őrizgetett üvegcse lekvárt. Tudtam, hogy bonbonba is kerülnie kell belőle feltétlenül. Az ylang-ylang és a lime csak egy kis ráadás, viszont érdekes irányba mozdította az összképet. A vadító színéről nem is beszélve...
Hozzávalók (21 db bonbonhoz):
210 g 60%-os amazonasi étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
25 ml tejszín (állati, legalább 30%-os zsírtartalmú)
50 g feketeribizli lekvár
1-2 csepp ylang-ylang kivonat (ennél ne használjunk többet)
100 g fehér csokoládé
10 g lime zselé (helyettesíthető 1-2 lime lereszelt héjával és a levéből néhány cseppel)
szárított citromhéj
A tejszínt a lekvárral és a lime zselével felforralom, belekeverem a fehér csokoládét, belecsepegtetem az ylang-ylangot. 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a bonbonhüvelyeket.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, rövid hűtés után beleszórok mindegyik mélyedésbe néhány darabka szárított citromhéjat, nyomózsákból beleadagolom a ganache-t, helyet hagyva a talpaknak. 30-40 percre visszateszem a hűtőbe. Újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat, újabb 30 percig hűtöm, majd kifordítom és kipotyogtatom az elkészült bonbonokat.
Erőteljes, bódító, savanykás íze van, viszont a 60%-os csokoládé ezt jól ellensúlyozza.
(Fontos: az ylang-ylang fogyasztása nem ajánlott gyermekeknek és várandós kismamáknak!)
wow ez a szín! igazi különlegességet alkottál!
VálaszTörlésUgye? Idén vagy ezer üveg lekvárt teszek majd a 4 helyett feketeribizliből. :-)
TörlésGyönyörű képek!Milyen finom lehet!:)
VálaszTörlésKöszönöm Nelli,k az volt. :-)
TörlésEz nem semmi...:) Fantasztikus lehet!
VálaszTörlésPont egy pici pluszt ad hozzá az ylang-ylang.
TörlésCsodaszép a színe:)
VálaszTörlésKöszönöm, sajnos a burok kicsit foltos lett, mert előtte ki kellett mosnom a formát, amit meg ugye nem nagyon szabad...
TörlésNem csodálom, hogy rákattantál:) A színe fantasztikus, az íze is az lehet. Remekmű:)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Ismétlést kíván. :-)
TörlésEgy időben szerettem az ylang-ylang illatot használni,de erre sosem gondoltam volna,nagyon ötletes és persze gyönyörű is!:)
VálaszTörlésÉn bevallom, nem bírom az illatát, sőt az ízéből is kicsit besokalltam, mert túl nagy mennyiséget használtam, de egy, max. két cseppet azért elbír.
TörlésÉn meg a képeidre kattantam rá ;)
VálaszTörlésDe drága vagy, pedig van mit fejlődni, bőven. :-)
Törlés