Csirkés wokserpenyős
Vagyis Nigella bendőrepesztő wokserpenyőse. Nem annyira flancosan készítettem, nincs benne kínai főzőbor, sőt, még szójaszósz sem, de a tányér ettől függetlenül makulátlanul tiszta lett ebéd után. Kerek 10 perc alatt elkészült mosogatással együtt. Jó, egy kicsit előre dolgoztam, ugyanis hétvégén megpirítottam jó sok póréhagymával és fokhagymával némi csirkemellet, így jelentősen lerövidül a hétköznapi ebédkészítések ideje.
Hozzávalók (2 személyre):
egy csirkemell
egy szál póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
egy fél kaliforniai paprika
egy csomag mirelit wok zöldségkeverék (Bonduelle, indonéz)
2 ek. mogyoróolaj
1 kis doboz fehér bab (cannellini)
A csirkemellet a felkarikázott pórén, fokhagymán és mogyoróolajon, a felcsíkozott paprikával 20-25 perc alatt készre pirítottam, illetve pároltam némi hozzáadott vízzel. Közben sóztam, borsoztam. (Ezután ment a fagyasztóba.) Ha egy időben készítjük, 20 perc után adjuk hozzá a zöldségkeveréket és további 7-8 perc alatt pirítsuk készre. A végén adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babkonzervet, szedjük ki és gyorsan faljuk fel.
Ha előre elkészített, fagyasztott hússal dolgozunk, akkor azt hagyjuk kicsit felengedni, közben töltsünk a serpenyőbe egy kevés mogyoróolajat. Dobjuk bele a zöldséget, 6-7 perc alatt folyamatos keverés mellett sütögessük, majd mehet rá a hús és a bab. Adjunk neki még 1-2 percet, hogy összemelegedjenek és kész.
Hozzávalók (2 személyre):
egy csirkemell
egy szál póréhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
egy fél kaliforniai paprika
egy csomag mirelit wok zöldségkeverék (Bonduelle, indonéz)
2 ek. mogyoróolaj
1 kis doboz fehér bab (cannellini)
A csirkemellet a felkarikázott pórén, fokhagymán és mogyoróolajon, a felcsíkozott paprikával 20-25 perc alatt készre pirítottam, illetve pároltam némi hozzáadott vízzel. Közben sóztam, borsoztam. (Ezután ment a fagyasztóba.) Ha egy időben készítjük, 20 perc után adjuk hozzá a zöldségkeveréket és további 7-8 perc alatt pirítsuk készre. A végén adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babkonzervet, szedjük ki és gyorsan faljuk fel.
Ha előre elkészített, fagyasztott hússal dolgozunk, akkor azt hagyjuk kicsit felengedni, közben töltsünk a serpenyőbe egy kevés mogyoróolajat. Dobjuk bele a zöldséget, 6-7 perc alatt folyamatos keverés mellett sütögessük, majd mehet rá a hús és a bab. Adjunk neki még 1-2 percet, hogy összemelegedjenek és kész.
Jól néz ki, az biztos!
VálaszTörlésA dobozos babát hol veszed?
Naaahh, jó, ez vicc! Szerintem ne is javítsd át, hadd gondolkodjanak rajta mások is, ahogy én tettem. :-) Én a cannellinit is tésztának gondolnám egyébként. :-)
Nagyobb játékboltokban. :-) Franc, már javítottam, nem írom vissza. :-) Nem, nem, az canelloni!
VálaszTörlésJa, tényleg! :-)
VálaszTörlésTök jó! Szeretem a gyors és finom ötleteket. :)
VálaszTörlésTudom Petra, a blogod is pont erről szól. :-P Na jó, tudom, hogy néha spenót is van. :-)
TörlésMindig jól jön egy ilyen ötlet! Mi is nagyon szeretjük az ilyen kajákat:)
VálaszTörlésImádom az ilyen express wokos ételeket:) Nagyon klassz lehet ez a változat is:)
VálaszTörlésNagyon szép színes és finom lehetett nagyon!
VálaszTörlésHű :) nálam is tuti hófehér lenne a tányér :D
VálaszTörlésHa nincs épp sok időtök vagy valami nagyon zöldségesre vágytok, mindenképp ajánlom!
VálaszTörlés