Narancsos-karamellás bonbon

A tölteléket a tortákban is használt karamell krém ihlette, egy kis naranccsal fűszerezve. Aki szereti a karamellt, ezt imádni fogja!


Hozzávalók:

250 g 70%-os ecuadori étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 ml tejszín
50 g cukor
40 g fehér csokoládé
1-2 ek. kandírozott narancshéj kocka

A tejszínt felforraltam. A cukrot egy lábasba tettem, hagytam karamellizálódni (nem kell kavarni, piszkálni, tudja a dolgát), levettem a lángról, kis adagokban, óvatosan hozzákevertem a tejszínt. Mikor már egynemű, a csokit is belekevertem, lehűtöttem.

A csokoládét temperáltam, feltöltöttem vele a formát, kb. 3 percig hagytam állni, hogy kialakuljon a csokihüvely. Kifordítottam, kiütögettem a felesleges csokit, lehúztam habkártyával, lefelé fordítva 5 percig állt, majd betettem a hűtőbe még 10 percre, hogy teljesen megszilárduljon. A mélyedésekbe szórtam a kandírozott narancshéjból, ráadagoltam a karamell krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Egy órát várakozott a hűtőben. A csokoládét újratemperáltam, lezártam a bonbonokat, még egy óra a hűtőben és kipotyogtak a kis finomságok.

Megjegyzések

  1. Mostmár nyugodtan átnevezheted a blogot, Katuci extra bonbonjai névre:) Ez is szuper, de kinek készíted ezt a sokbonbont? Én megenném az egészet egymagam:)

    VálaszTörlés
  2. Trollanyu, csak erre a hétre jut sok bonbon, de azért lesz más is, torta. Nagyon másra nem jutott mostanság idő, az ebéd általában szendvics. :-) Szerencsére, nem nagyon kívánom már a csokit miután elkészítem a bonbont, szóval maradnak a fotózáshoz használt példányok, amiket meg "kell" enni. :-) Amúgy ajándékba készülnek.

    VálaszTörlés
  3. Már megint egy csodabonbon/bonboncsoda! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Katuci!
    Ez megint valami csodás. Hogy tudod ilyen jól fényképezni?
    Én elkészítem, szép is és a fotók agyoncsapják:-((
    Bárhová megyek fotózni a lakásba soha nem ilyen klassz.
    A csokit hol vetted, ilyen szép fényeset régen láttam. Enyém Callebaut 70 %-os de nem lesz ennyire fényes.

    VálaszTörlés
  5. Na ez az egyik kedvencem lenne, isteni a tölteléke! :)

    VálaszTörlés
  6. Flóra, köszönöm! :-) Az eddigi tesztelőközönségnek bejött! :-)

    Gesztenye, köszönöm Neked is! :-) Nagyon jól esik, mikor írsz. :-) Igazából csak véletlenül sikerül néha egy-egy kép. A gépen nem valami szuper objektíves kütyü, azt úgysem tudnám kezelni. Kifigyeltem, hogy a lakás déli oldalán, konkrétan a hálószobánkban 10-13 óra között nagyon erősen besüt a nap, mivel hatalmasak az ablakok, ezt használom ki. Függöny elhúz, fehér háttér (levágott függönyanyag + fehér tányér) és kész. A fény oldalról jön, szóval ha jó a csoki, még egy kis csillogás is látszik. :-) Tortáról pl. biztosan nem tudok egy rendes képet sem készíteni, mert a konyha északi és biztos, hogy csak este fejezem be, másnap meg már nincs itt napközben, plusz azt azért nem cipelem be a hálóba. :-) Nekem amúgy nagyon tetszenek a képeid, de tényleg nem könnyű elkapni a jó fényt.

    Callebaut még nem használtam, nem akartam annyit venni, persze azóta rájöttem, hogy nem is nagy az a mennyiség. :-) Lidlben vettem, ecuadori 70%-os, szerintem jól lehet vele dolgozni, de most próbáltam ki auchan saját márkás 85%-os csokit, na az valami gyönyörű lett. (Amúgy az Auchan csokiból van "fair trade" is, nem azt mondom, hogy csak ilyet vennék, de nagyon szimpatikus a hozzáállás egy multitól.)

    VálaszTörlés
  7. Barbi, ezek szerint vegyelek be a tesztcsapatba? :-)

    VálaszTörlés
  8. Katuci!
    Köszi az infót. Tudod én napközben dolgozom, délután meg már sötét van, majdnem mire hazaérek. Szóval nehéz megoldani.
    A csokid valóban gyönyörű.Az hittem Callebaut. Én vettem 2,5 kg-ot, de rájöttem, hogy nem is olyan sok, alig van belőle.-))
    A Lidl-ben én 83 %-ost is vettem már, az is szuper volt, én imádom minél keserűbb:-))
    Majd próbálkozom a fényképezéssel:-)9
    A bonbonozást abba ne hagyd, nagyon ügyes vagy benne.

    VálaszTörlés
  9. megint egy szuper ízkombináció, nyami! :)

    VálaszTörlés
  10. Gesztenye, hát ez az, nyáron lehetne fotózni még este is, de akkor meg nem lehet csokizni... :-) Most csináltam tortáról képeket, persze, hogy tök béna lett, de holnap meg már nem lesz itt, ez van... :-) Köszönöm, nagyon élvezem csinálni, az a baj, hogy veszélyes, ha egyszer beleszeret az ember lánya...

    Tejszínhab, köszi! :-)

    VálaszTörlés
  11. Megint egy isteni töltelék ötlet! Én is tuti szeretném ;)

    VálaszTörlés
  12. Tényleg csodálatos csokikat készítesz, és a fotók is nagyon jók. Ez a csokikészítés egy szakma, tanultad valahol? Meg sem merem próbálni :)

    VálaszTörlés
  13. Panna, az biztos, de két keksz közé sem lenne rossz... :-)

    Wanna, nagyon köszönöm Neked is. Azért ez csak bonbonkészítés, a csokoládékészítés, na az lehet az igazi! :-) Nagyon kezdő vagyok, ezek az első próbálkozások, nekem Vianne mutatta meg, aki csodákat művel, így mertem kipróbálni, mert nagyon jó kikapcsolódás.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések