Mogyorós-nugátos bonbon
A kérés annyi volt, hogy valami, tömény, nugátos bonbont készítsek. Annyira nem lett azért tömény, a kis ropogós mogyoródarabkák meg külön jólesnek benne.
A nugátos tölteléket Gesztenyénél találtam hozzá.
Hozzávalók:
250 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 g nugátkrém
50 ml tejszín
1 ek. mogyoró krokant
A temperált csokoládéval kialakítottam a csokihüvelyeket, kihűtöttem, beleszórtam mindegyikbe egy kis adag mogyoró krokant. A nugátkrémhez felforraltam a tejszínt és simára kevertem a nugáttal, kis pihentetés után betöltöttem a mélyedésekbe, hűtöttem kicsit, majd lezártam a bonbonokat. 45 perc hűtés után kipotyogtattam a kész bonbonokat a formából.
Ez a bonbon bűnre csábít :)
VálaszTörlésÉs igeeen! De szép! És még mogyorós is! :)))
VálaszTörlésJuj ez brutálisan jó!
VálaszTörlésLátom tényleg nincs megállás, ha egyszer elkezdi az ember lánya a bonbongyártást:-)
VálaszTörlésNaaagyon szép!
Nagyon guszta! De megenném :)))
VálaszTörlésTömény gyönyör:) Nagyon klassz:)
VálaszTörlésIstenien néz ki, mint mindig!
VálaszTörlésNagyon tetszik, csak csodállak!
VálaszTörlésLányok, nagyon szépen köszönöm Nektek a kedves hozzászólásokat, nagyon jól esik, igyekszem még sok finomságot hozni.
VálaszTörlésKatuci!
VálaszTörlésMegint csodásat alkottál.
Nem egy bonyolult töltelék, amit nálam láttál:-))), de nagyon ügyesen feldobtad a mogyoróval. Én nagyon szeretem a nugátos bonbonokat:-)
Kezdesz belelendülni :D :D :D
VálaszTörlés