Maracujás-lime-os bonbon (Gesztenyének ajánlva)
Vagy ha jobban tetszik, passiógyümölcsös-zöld citromos bonbon. Döntse el mindenki, hogy szeretné nevezni. :-) Nekem nagyon bejött, frissítő, üde kis bonbon. Az ajánlás pedig Gesztenyének szól a múltkori értekezésünk után, amiből kiderült, hogy a nagyon keserű csokoládét szereti. :-)
Passiógyümölcsre a Culinarisban bukkantam, persze nem lehetett otthagyni. Először fehér csokoládéval képzeltem el, de inkább a 85%-os étcsoki mellett döntöttem, azt hiszem, jól.
Hozzávalók (12 db-hoz):
125 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 g fehér csokoládé
50 ml tejszín
2+1 passiógyümölcs
1/2 lime lereszelt héja
2 maracuját összeturmixoltam, átszűrtem, hogy csak a leve maradjon meg. A tejszínt felforraltam a reszelt lime héjjal, a fehér csokira öntöttem, simára kevertem, közben hozzáadtam a gyümölcslevet. Ameddig a csokoládéval foglalkoztam, ment pihenni a hűtőbe.
A csokoládét temperáltam, elkészítettem a forma felében a bonbonhüvelyeket. Mindegyik mélyedésbe kanalaztam kicsit a megmaradt maracujából (a kicsit roppanós, savanykás magvakra ekkora mennyiségben cseppet sem zavaró ráharapni a bonbonban). Ráadagoltam a ganache-t, hűtöttem, míg kissé megdermedt. Lezártam a bonbonokat az újratemperált csokival, fél óra hűtés után szépen kipotyogtak. A csokiburokért odáig voltam, hogy csillogott, gondolom, a magas kakaótartalomnak köszönhetően. Ezért is a sok kép, bocsi... :-)
Katuci!
VálaszTörlésDe aranyos vagy:-))
Igen ebből a csokiból lehet a legszebb burkokat készíteni:-))
Köszi, szívesen megkóstolnám:-))
Kati ezek olyan gyönyörű fényesek, hogy tükörnek is beválnának! Csodaszépek lettek és fantasztikus ízük lehet! Nagyon profi vagy!!! :)
VálaszTörlésHű, de szép fényesek ezek a bonbonok! Bár én tudnék ilyet :)
VálaszTörlésHúha, milyen csodásak ezek a bonbonok!!! Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám, de ezzel biztos nem csak én vagyok így :P Nagyon finom lehet!
Gesztenye, tényleg csodás vele dolgozni, egyből eszembe jutottál. :-)
VálaszTörlésBarbi, olyan igazi csajos bonbon, csilli-villi, belül meg édesen savanykás.
Tejszínhab, köszi, tényleg csak a csoki tehet róla. :-)
Okki, köszönöm, sajnáltam is, hogy csak fél adag készült, de maracuját sem kap az ember minden sarki boltban, azért ha rábukkantok, ne hagyjátok ki!
Bakker, meddig kínzod még a jónépet? :) Ilyesmiket nem lehet nyerni tőled? Mert akkor stipistopi én pontosan ILYET (is) kérnék :D
VálaszTörlésOdavagyok a maracujáért!
Hű, de jól hangzik! És a csokid milyen szép, aztaaa! Nagyon tetszik, hogy ilyen klassz, vékony lett. :)
VálaszTörlésNagyon jò kis kombò! Maracuja függő lettem a forròcsoki òta:)
VálaszTörlésNagyon szép, már megint. Ha lehet azt mondani rá, hogy szép, mert hozzánk sajnos csak a látvány jut el...
VálaszTörlésNagyon guszta el sem tudom képzelni hogy milyen lehet az íze, maracuját még nem ettem mihez hasonlít? Nagyon szép a bonbonod!
VálaszTörlésAdél, csak az a gond, hogy ez nem bírja a postát... De táblás csokira van remény...
VálaszTörlésCsipet, köszi! :-)
Vivi, legközelebb kipróbálom, bár a narancsos kávé is nagyon tuti volt. :-)
Gerdi, már én is csak nézegetem, rég nincs belőle. :-)
Éva, köszi Neked is! Háááát, ebben nem vagyok jó, a gyümölcs leve/húsa finom édes, frissítő, mondjuk, mint egy nagyon felturbózott nektarin, viszont a magja savanyú, ha együtt eszed nagyon érdekes.
Csodás bonbonok, csak így nézni is jó!
VálaszTörlésHihetetlenül ügyes vagy!
De gyönyörűek,nagyon mutatós,és izgalmas ízek!
VálaszTörlésFantasztikusak ezek is:) Ez igazán az én ízvilágom, savanykás gyümölcs, nyami, nagyon finom lhet:)
VálaszTörlésNagyon tetszik! El tudom képzelni az ízeket. Hmmm...
VálaszTörlésÚristen de jól néz ki!!! Soha nem ettem még passiógyümölcsöt... Úgy megkóstolnám! Milyen íze van? Hasonlít valamihez?
VálaszTörlésWanna, nagyon szépen köszönöm! :-)
VálaszTörlésDitta, köszönöm Neked is!
Trollanyu, az a jó, hogy szabályozható a savanykássága a magok számától függően.
Petra, örülök, hogy tetszik. :-)
Nudlee, azt hiszem, van valamilyen gyümölcslé, amiben van egy kicsi, talán naranccsal, ebben érezhető, de persze sokkal jobb csak maga a gyümölcs. Olyan, mint egy felturbózott nektarin, viszont a magja savanyú és ropogós. Érdekes. :-)
Húhú!! :))) Gyönyörű fényesek!
VálaszTörlésChriesi, van egy olyan érzésem, hogy ez még egyszer úgysem jönne össze. :-)
VálaszTörlésÚgy látszik, általános a maracuja-láz :) Nálam is egy újabb maracujás poszt jön, csak nekem fehér csokival jött be, magok nélkül :) Szívesen cserélnék veled kóstolóadagot, nagyon szuper lett!
VálaszTörlésErinacea, köszi! :-) Bizony, megkóstolnám a finomságaidat! Az a néhány mag nem is volt rossz, kicsit pikáns lett tőle. Kár, hogy nem lehet több helyen kapni.
VálaszTörlésó, a magokat én se dobtam ki, nemes egyszerűséggel megettem átpasszírozás után :)))
VálaszTörlés