Kávékrémes bonbon
Nem vagyok tejcsoki rajongó, de ez a töltelék megkívánta. Az étcsokit túlzásnak éreztem volna, valószínűleg jól döntöttem, mert ez mennyei lett. Mérsékelt mennyiségben igenis helyet fog kapni a tejcsoki is az életemben. :-)
Eredetileg úgy terveztem, hogy lesz egy kesernyés kávékrém, a világos réteg pedig ánizsos lesz, de egy picurkát sem vette át az ánizs ízét, így ki is hagyom a receptből. :-)
Hozzávalók:
250 g madagaszkári 46%-os tejcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
100 ml tejszín
60 g fehér csokoládé
50 g étcsokoládé
3 ek. jó erős kávé
A felforralt tejszín felét homogén állagúra kevertem a fehér csokoládéval, ment a hűtőbe.
A tejszín másik részt az étcsokira öntöttem, simára kevertem, közben mellé adagoltam a kávét, ez is ment pihenni a hűtőbe.
A tejcsokit temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, a formákat nagyjából félig megtöltöttem a fehér csokoládés krémmel, erre adagoltam a kesernyés kávékrémet helyet hagyva a talpaknak. 45 percig pihent a hűtőben, majd az újratemperált csokival lezártam a bonbont. Egy óra hűtés után kipotyogtak a szépségek a formából.
Olyan mint egy (nagyon) felturbózott kapucínerszelet. :-)
Jujj..ez nagyon durva volt most tőled! Nekem is azonnal a Kapucíner szelet jutott eszembe, csak ez sokkal tetszetősebb!
VálaszTörlésNagyon tuti ez a bonbonforma is!
Most jön részemről a csodálat! Nagyon guszta és finom lehet!
VálaszTörlésNagyon klassz az új formád és az ízösszeállítás is szuper. A maradék kilencre is kíváncsi leszek... ;)))
VálaszTörlésSzerintem hamarosan felkészülhetsz a megrendelők rohamára. :)
Adél, köszi! Tényleg kapucíner. :-) Csak jobb... :-))
VálaszTörlésÉva, köszönöm, nagyon aranyos vagy!
Drága Petra, imádom ezt a formát! Emellett még öt készült tegnap este :-), a maradékot kicsit halasztom. :-)
Istenien néz ki! :)
VálaszTörlésNagyon tudsz! Csini a formája, s a bonbon...nem is találok szavakat!
VálaszTörlésProfi vagy:) Olyan gyönyörűségek kerülnek ki a kezeid közül, hogy csak bámulok. Ez már egy örök szerelem nálad:)
VálaszTörlésTyűűű:))
VálaszTörlésUgye-ugye a tejcsoki is nagyin finom tid lenni ha jò minőségű. A forma nekem is kedvencem, bàr ezt màr rég hasznàltam. Párodnak bejött?
Bocs az i-kért, iPhone nèha megbolondul:(
VálaszTörlésFlóra, köszi! :-)
VálaszTörlésGerdi, csak jó a forma... ;-)
Trollanyu, remélem, tényleg az marad. De inkább leminősíteném magamat kezdőre, mert még sokáig az leszek.
Vivi, nagyon jó volt dolgozni a formával. A tejcsoki meg nagyon bejött, vettem is még. :-) Dehogy is, nem kóstolta, de én rontottam el, mert ok, hogy tejcsoki, de KÁVÉÉÉÉÉS... :-) Semmi baj, nem árt egy kis kódfejtés. :-)
Juj érzem az ízét!
VálaszTörlésChriesi, azért ha tudnék, küldenék! :-)
VálaszTörlésMentem, karácsonyi ajándék ötletnek jó lesz ;)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésAzért tuti be is zabálnám! :))
VálaszTörlésHihetetlenül gusztusos!!! És annyira széééép!!!
VálaszTörlésPanna, de örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlésChriesi, :-)
Szilvi, köszönöm Neked is! :-)
Katuci!
VálaszTörlésLátom beindult a csokigyár! Annyira örülök, mikor ilyen csodás bonbonokat látok, nagyon ügyes vagy:-))
Gesztenye, bizony, ha egyszer szerelmes leszek, akkor nagyon! :-) Ma tortanap lesz, csak hogy kicsit más legyen. :-) Nagyon szépen köszönöm a szavaidat, tényleg nagyon jól esik! :-)
VálaszTörlés