Kávékrémes bonbon


Nem vagyok tejcsoki rajongó, de ez a töltelék megkívánta. Az étcsokit túlzásnak éreztem volna, valószínűleg jól döntöttem, mert ez mennyei lett. Mérsékelt mennyiségben igenis helyet fog kapni a tejcsoki is az életemben. :-)

Eredetileg úgy terveztem, hogy lesz egy kesernyés kávékrém, a világos réteg pedig ánizsos lesz, de egy picurkát sem vette át az ánizs ízét, így ki is hagyom a receptből. :-)


Hozzávalók:

250 g madagaszkári 46%-os tejcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 ml tejszín
60 g fehér csokoládé
50 g étcsokoládé
3 ek. jó erős kávé

A felforralt tejszín felét homogén állagúra kevertem a fehér csokoládéval, ment a hűtőbe.
A tejszín másik részt az étcsokira öntöttem, simára kevertem, közben mellé adagoltam a kávét, ez is ment pihenni a hűtőbe.

A tejcsokit temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, a formákat nagyjából félig megtöltöttem a fehér csokoládés krémmel, erre adagoltam a kesernyés kávékrémet helyet hagyva a talpaknak. 45 percig pihent a hűtőben, majd az újratemperált csokival lezártam a bonbont. Egy óra hűtés után kipotyogtak a szépségek a formából.

Olyan mint egy (nagyon) felturbózott kapucínerszelet. :-)

Megjegyzések

  1. Jujj..ez nagyon durva volt most tőled! Nekem is azonnal a Kapucíner szelet jutott eszembe, csak ez sokkal tetszetősebb!
    Nagyon tuti ez a bonbonforma is!

    VálaszTörlés
  2. Most jön részemről a csodálat! Nagyon guszta és finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz az új formád és az ízösszeállítás is szuper. A maradék kilencre is kíváncsi leszek... ;)))
    Szerintem hamarosan felkészülhetsz a megrendelők rohamára. :)

    VálaszTörlés
  4. Adél, köszi! Tényleg kapucíner. :-) Csak jobb... :-))

    Éva, köszönöm, nagyon aranyos vagy!

    Drága Petra, imádom ezt a formát! Emellett még öt készült tegnap este :-), a maradékot kicsit halasztom. :-)

    VálaszTörlés
  5. Istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tudsz! Csini a formája, s a bonbon...nem is találok szavakat!

    VálaszTörlés
  7. Profi vagy:) Olyan gyönyörűségek kerülnek ki a kezeid közül, hogy csak bámulok. Ez már egy örök szerelem nálad:)

    VálaszTörlés
  8. Tyűűű:))
    Ugye-ugye a tejcsoki is nagyin finom tid lenni ha jò minőségű. A forma nekem is kedvencem, bàr ezt màr rég hasznàltam. Párodnak bejött?

    VálaszTörlés
  9. Bocs az i-kért, iPhone nèha megbolondul:(

    VálaszTörlés
  10. Flóra, köszi! :-)

    Gerdi, csak jó a forma... ;-)

    Trollanyu, remélem, tényleg az marad. De inkább leminősíteném magamat kezdőre, mert még sokáig az leszek.

    Vivi, nagyon jó volt dolgozni a formával. A tejcsoki meg nagyon bejött, vettem is még. :-) Dehogy is, nem kóstolta, de én rontottam el, mert ok, hogy tejcsoki, de KÁVÉÉÉÉÉS... :-) Semmi baj, nem árt egy kis kódfejtés. :-)

    VálaszTörlés
  11. Chriesi, azért ha tudnék, küldenék! :-)

    VálaszTörlés
  12. Mentem, karácsonyi ajándék ötletnek jó lesz ;)

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Azért tuti be is zabálnám! :))

    VálaszTörlés
  15. Hihetetlenül gusztusos!!! És annyira széééép!!!

    VálaszTörlés
  16. Panna, de örülök, hogy tetszik!

    Chriesi, :-)

    Szilvi, köszönöm Neked is! :-)

    VálaszTörlés
  17. Katuci!
    Látom beindult a csokigyár! Annyira örülök, mikor ilyen csodás bonbonokat látok, nagyon ügyes vagy:-))

    VálaszTörlés
  18. Gesztenye, bizony, ha egyszer szerelmes leszek, akkor nagyon! :-) Ma tortanap lesz, csak hogy kicsit más legyen. :-) Nagyon szépen köszönöm a szavaidat, tényleg nagyon jól esik! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések