Gyömbéres-rózsavizes bonbon
Az elejére a szokásos szolgálati közlemény: péntekig ITT jelentkezhettek a játékra.
Nemrégiben beszereztem egy üveg rózsavizet, érik is a rózsalikőr a kamrapolcon, aminek a receptjét Vianne blogján megtalálhatjátok. Gondoltam, mi lenne, ha bonbonba is használnám, de amikor még csak a rózsavíz volt a ganache-ban nagyon nem ízlett. Próba szerencse, adtam még hozzá fahéjat, narancshéjat, mellégondoltam a kandírozott gyömbér fűszerességét. Ez lett a második helyezett a toplistámban (nem mintha már annyiféle bonbont készítettem volna... :-) ), van benne valami, ami keleties melegséget idéz, persze a fűszerek...
Hozzávalók:
250 g ecuadori 70%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
100 ml tejszín
250 g fehér csokoládé
2 ek. rózsavíz
1 tk. őrölt fahéj
2 narancs lereszelt héja
4 szem kandírozott gyömbér
A felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, simára kevertem a rózsavízzel. Hozzáadtam a fahéjat és a reszelt narancshéjat. Hogy ne legyen zavaró a narancs héja a kis késes "prittyentőmben" összeturmixoltam, jól be is sűrűsödött. A csokihüvely elkészítéséig hűtőbe tettem.
A csokoládét temperáltam a kakaóvajjal, elkészítettem a bonbonhüvelyeket, rövid hűtés után belepotyogtattam néhány apró kocka kandírozott gyömbért, erre nyomtam a rózsás ganache-ból, 45 percig hűtöttem, majd újratemperált csokoládéval lezártam a bonbont. 45 percnyi újabb hűtés után szépen kipotyogtak a kis finomságok.
Ahhoz képest, hogy mennyi intenzív íz van benne, mégis nagyon harmonikus kis bonbon született.
Nemrégiben beszereztem egy üveg rózsavizet, érik is a rózsalikőr a kamrapolcon, aminek a receptjét Vianne blogján megtalálhatjátok. Gondoltam, mi lenne, ha bonbonba is használnám, de amikor még csak a rózsavíz volt a ganache-ban nagyon nem ízlett. Próba szerencse, adtam még hozzá fahéjat, narancshéjat, mellégondoltam a kandírozott gyömbér fűszerességét. Ez lett a második helyezett a toplistámban (nem mintha már annyiféle bonbont készítettem volna... :-) ), van benne valami, ami keleties melegséget idéz, persze a fűszerek...
Hozzávalók:
250 g ecuadori 70%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
100 ml tejszín
250 g fehér csokoládé
2 ek. rózsavíz
1 tk. őrölt fahéj
2 narancs lereszelt héja
4 szem kandírozott gyömbér
A felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, simára kevertem a rózsavízzel. Hozzáadtam a fahéjat és a reszelt narancshéjat. Hogy ne legyen zavaró a narancs héja a kis késes "prittyentőmben" összeturmixoltam, jól be is sűrűsödött. A csokihüvely elkészítéséig hűtőbe tettem.
A csokoládét temperáltam a kakaóvajjal, elkészítettem a bonbonhüvelyeket, rövid hűtés után belepotyogtattam néhány apró kocka kandírozott gyömbért, erre nyomtam a rózsás ganache-ból, 45 percig hűtöttem, majd újratemperált csokoládéval lezártam a bonbont. 45 percnyi újabb hűtés után szépen kipotyogtak a kis finomságok.
Ahhoz képest, hogy mennyi intenzív íz van benne, mégis nagyon harmonikus kis bonbon született.
Katuci, szuperek a bonbonjaid! A rózsavizes likőr pedig csodás ötlet!
VálaszTörlésIgazi ezeregyéjszakai nyalánkság.
VálaszTörlésNyámi, mennyi fini meg különleges bonbont eszelsz ki :))
VálaszTörlésHú,ismét egy remek bonbon,nagyon finom érdekes lehet az íze,nagyon szép fotókat készítettél róluk!
VálaszTörlésNagyon szépek és gondolom mennyire kellemes lehet az íze!
VálaszTörlésEgyre extrább bonbonokat készítesz, ez is nagyon szuper:) equadori csoki, rózsavíz, hmm, igazi különlegesség lehet:)
VálaszTörlésWanna, köszönöm :-), a rózsalikőr fantasztikus, Vivinél sok gasztroajándék ötletet lőhettek!
VálaszTörlésChriesi, nekem is ez jutott róla eszembe. :-)
Panna, köszi! :-)
Ditta, tényleg nem mindennapi, ezt vállalom. :-)
Éva, pont, mint a rózsa. :-)
Trollanyu, remélem, lesz még olyan, amivel meg tudlak benneteket lepni. :-)
Jól hangzik! Ezen a fotón ráadásul annyira harapnivaló...
VálaszTörlésBoldog névnapot! :)
VálaszTörlésEz fincsi lehet nagyon és a rózsalikőrre is felcsillant a szemem. :D
VálaszTörlésPetra, már nincs is belőle. :-)
VálaszTörlésChriesi, de aranyos vagy, hogy gondoltál rám, kösziiii! :-)
Csipet, érdemes kipróbálni, nagyon különleges!